Дарение на Българската Коледа за Клиниката по детска хирургия в „Пирогов“ подменя морално остаряла медицинска апаратура.

Дарение на Българската Коледа за Клиниката по детска хирургия в „Пирогов“ подменя морално остаряла медицинска апаратура. Съвременна ендоскопска колона за диагностика и процедури на хранопровод, стомах и дебело черво

Клиниката по детска хирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ модернизира своята медицинска апаратура благодарение на дарителската кампания „Българска Коледа“, провеждана под патронажа на президента. Съвременна ендоскопска колона за диагностика и процедури на хранопровод, стомах и дебело черво, в комплект с допълнителни апарати към нея заменя остарялата подобна техника в детската хирургия на най-голямата болница за оказване на спешна медицина.

Над 200 деца от цялата страна годишно се нуждаят от диагностични и терапевтични процедури, при които се използва ендоскопска колона. Новата медицинска апаратура се прилага при широк диапазон от симптоми, между които най-честите са наличие на чужди тела, гастроезофагиален рефлукс, полипи и много други.

Екипът на Клиниката по детска хирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ приема дарението на инициативата „Българска Коледа“ с огромна благодарност и чувство за отговорност.

Всички ние дължим на нашите пациенти най-доброто възможно лечение. Прилагането на модерна медицинска апаратура ни дава допълнителна възможност да предоставим здравна грижа на световно ниво“, каза д-р Едмонд Рангелов, началник на Отделение по детска коремна хирургия. „В клиниката по детска хирургия на „Пирогов“ сме инвестирали в обучение на персонала и от момента на въвеждане в експлоатация на новата медицинска апаратура я използваме безпроблемно. Продължаваме да развиваме компетенциите на екипа, за да бъдем адаптирани към новостите в нашата сфера на работа“ допълва проф. Христо Шивачев, ръководител на клиниката.