Детска хирургия получи дарение от „Хиполенд“.

Това дарение е петото което „Хиполенд“ прави на Пирогов през последните две години.

Това дарение е петото което „Хиполенд“ прави на Пирогов през последните две години.

Тридесет хиляди лева дари специализираната верига за детски и бебешки стоки „Хиполенд“ на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“. Дарението е за нуждите на „Клиника по детска хирургия“.

„В момента много организации и хора правят дарения за справяне с вируса COVID-19. Това е благородно и възхитително. Ние обаче решихме да подпомогнем онези звена в педиатричната клиника на „Пирогов“, в които спешна помощ се оказва на кърмачета и деца до 18 годишна възраст и които не са пряко свързани с коронавируса“, сподели г-н Мариан Колев, Изпълнителен Директор на „Хиполенд“ АД. „Болните от други болести е възможно да са в пъти повече от заболелите от коронавирус и не би трябвало да са на заден план.“

„Направихме допитване до „Пирогов“. Те посочиха три отделения – „Детска коремна хирургия“, „Детска гръдна хирургия“ и „Хирургия на новороденото“ – като най-нуждаещи се от подкрепа в момента. Вярваме, че с нашата помощ, както и с помощта на бъдещи дарители професионалистите в „Пирогов“ ще продължат да лекуват най-малките пациенти в този труден момент толкова ефективно и всеотдайно колкото и преди“, заключи той.

„Хиполенд“ ще продължи да подкрепя според възможностите си „Пирогов“ и други болници и каузи, а г-н Мариан Колев искрено се надява, че добрите хора, които даряват щедро сега, ще продължат да го правят в бъдеще и в извън екстремни ситуации като сегашната.

❤ ❤ ❤ Благодарим! ❤ ❤ ❤