Призвание с продължение.

Призвание с продължение. Д-р Надежда Толекова. Д-р Иван Толеков. Звание „Почетен гражданин на Велико Търново“Детска хирургия, Пирогов

Приемствеността е важна част от всяка специалност, което е аксиома при нас в Детска хирургия. Всеки ден се стремим да надграждаме постигнатото от великани в професията. Примерите са много!

Д-р Надежда Толекова е трето поколение медик. През 2012 г. младата лекарка започна своята специализация именно в болница „Пирогов“. Година по-късно стартира нейната специализация по детска хирургия, която логично бе продължена и с докторска дисертация по специалността през 2015 г. Научните интереси на младата лекарка са насочени към неонатална хирургия, жлъчно-чернодробните заболявания, както и към мини-инвазивната хирургия. Д-р Толекова е хирург и лекува най-малките в Отделението по хирургия на новороденото и вродените аномалии на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, чийто дългогодишен ръководител е д-р Цветко Георгиев.

За медицината, за човечността в нея и себеотдаването на хората, д-р Надежда Толекова получава своите първи уроци от своя баща – признат специалист и известен хирург в гр. Велико Търново. За неговите заслуги в полза на обществото, д-р Иван Толеков наскоро получи званието „Почетен гражданин на Велико Търново“. Макар признанието да се връчва посмъртно, знаем че хората остават живи в сърцата и умовете ни докато помним добрия им пример!

Допълнителна информация относно тържествената сесия на Великотърновския общински съвет можете да намерите ТУК.

#ДетскаХирургияПирогов
#ЛегендарниМедици