Световен ден на здравето.

7 април - Световния ден на здравето и професионален празник на работещите в сферата на здравеопазването
7 април - Световния ден на здравето и професионален празник на работещите в сферата на здравеопазването

Днес, на 7 април, по случай отбелязването на Световния ден на здравето и професионалния празник на работещите в сферата на здравеопазването, Софийски духов оркестър направи музикална изненада на екипа на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ като подари незабравима емоция с изпълнението на знакови произведения от своя репертоар.

Импровизирания концерт за „пироговци“ и пациенти беше поставено с адаптация на небезизвестния хит на Глория Гейнър – „Ще оцелея“.

Всеки от състава през годините е бил пациент тук. За нас е чест, че имаме възможност да покажем нашата благодарност за получените грижи чрез това, което най-добре умеем – музиката“.- сподели диригент Дамянов.

За 70 годишната история на болница „Пирогов“ знаем отлично, че моментите на трудности се редуват с възходи. Изключително съм благодарен, че първото музикално изпълнение, което зазвуча на професионалния ни празник е I will survive (Ще оцелея). Вярвам, че ще продължим да устояваме на препятствията и ще гледаме напред с оптимизъм“. – сподели проф. Шивачев – заместник изпълнителен директор по медицинската дейност на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

Съставът на Софийски духов оркестър с диригент Юли Дамянов реализира музикалния подарък с подкрепата на Столична община и Дом на културата „Искър“.

Датата е избрана през 1948 г. заедно с основаването на Световната здравна организация. От 6.02.1964 г., в България този ден се чества и като Ден на здравния работник.