Приспиване на деца с електрически уреди. Опасно ли е това?

Тревожно наблюдение:

Обезпокоителен брой родители приспиват бебетата си с включени сешоари в креватчетата им и така в някои случаи предизвикват тежки изгаряния на кожата. Целта е създаване на монотонен шум който по-лесно да приспи децата. Подобни идеи родителите черпят от виртуалното пространство и често пропускат да направят оценка на евентуалните последствия. Най-засегнати са децата до 4 месечна възраст. Изгарянията се локализират в областта на шията, гърдите и лицата на децата. Това са функционални зони от анатомията и последствия за децата са особено тежки. Интересен е също така и факта, че подобни инциденти не са свързани с малцинствени групи.

По темата говори Доц. Мая Аргирова, Координатор на Специализиран комплекс по изгаряне и пластична хирургия и началник на Отделение по изгаряне и пластична хирургия при деца, пред репортер на БНР.

Цялата статия можете да прочетете на: Зачестяват тежките изгаряния при бебета заради използвани сешоари в креватчетата.

Нашият съвет:

Ние бихме искали да добавим, че има и други – безопасни методи за приспиване. Това са записи на звуци от гора, пеещи птички и натурални звуци или дори аранжирани композиции на класиците Бетховен, Брамс или Моцарт. Избора е ОГРОМЕН, от Вас зависи какво ще подберете.

Три от тях, чисто субективно избрани, предлагаме и на вас 🙂 Ще се радваме да споделите кои от трите ни предложения ви допада или пък да предложите свои в нашия Фейсбук профил.