Краниосиностозис
-
Неделчева
Краниосиностозис
Здравейте!Детето ми е на почти 5 години.След раждането се установи ,че има краниосиностозис по сигиталния шев на черепа.Първата операция му е направена на 42 ден ,а втората 10 дни по-късно.Всичко беше добре,когато на 3месечна възраст забелязях ,че има оток на мястото на втората операция.Наложи се да постъпим в болница и му се направиха 7-8 лумбални пункции при което отока спадна.Според докторите причината е в нас,защото не сме го опазили и най-вероятно е получило травма.Според нас не е така,защото сме бдяли денонощно над детето ни ,а и все пак дете на 3месечна възраст не би могло да се удари или падне,при условие че детенцето ни е много спокойно и дори не шаваше много.Както и да е .След 2 месеца се наложи трета операция.Но и до сега главичката не се е затворила.Кога ще стане това.Всичко много ни притеснява.Искаме като другите деца да посещава детска градина и да играе свободно,без да си пази постоянно главата,както сме го научили.А и той вече е голям и усеща че има нещо различно.Ако някой ми отговори на съобщението ще му бъда много благодарна.Моля дайте ми съвет какво мога да направя още за детето си.Сърдечно Ви благодаря.
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Съжалявам, че не мога да Ви отговоря компетентно. Проблемите на детската неврохирургия са ни близки, защото работим заедно в една операционна, но много специфични моменти не са ни познати.
Както разбирам, Вашето дете е оперирано за срастване на шевовете на черепа, които природата е създала за да позволи нормалния растеж на мозъка и костната му обвивка. Операцията служи за раздалечаване на основните костни елементи.
Кой е оперирал детето? Редно е да получите от тези профилирани специалисти отговор на въпросите си.
Пожелавам Ви нещата да се подобрят в най-скоро време.
доц.Бранков
Както разбирам, Вашето дете е оперирано за срастване на шевовете на черепа, които природата е създала за да позволи нормалния растеж на мозъка и костната му обвивка. Операцията служи за раздалечаване на основните костни елементи.
Кой е оперирал детето? Редно е да получите от тези профилирани специалисти отговор на въпросите си.
Пожелавам Ви нещата да се подобрят в най-скоро време.
доц.Бранков
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !