Варакоцеле при дете на 11 години

◼ Скрит тестис ◼ Подвижен тестис ◼ Вода в тестиса ◼ Травма на тестиса
Отговори
tsvetelina5
Мнения: 2
Регистриран: 03 сеп 2016, 14:51

Варакоцеле при дете на 11 години

Мнение от tsvetelina5 » 03 сеп 2016, 15:15

Здравейте д-р Бранков! Вчера водих детето ми на преглед в детската урология в Пирогов при д-р Атанасов, който постави диагноза варикоцеле и лечение само оперативно. Искам да попитам има ли рискове от операцията и друг вариант на лечение. Не е ли малък за операция, тепърва ще се развива, вариант да се оправи от самосебе си има ли? Вените се напипват и виждат.

marychery
Мнения: 91
Регистриран: 27 яну 2006, 11:57
Местоположение: София

Re: Варакоцеле при дете на 11 години

Мнение от marychery » 05 сеп 2016, 12:02

Здравей. Аз ще ти напиша това което знам тъй като операцията на моя син беше преди 2 седмици. А проф. Бранков съм сигурна че ще те успокои и ще ти даде също отговор.
Моят син е опериран преди 2 седмици също в детската урология на Пирогов от Варикоцеле. Ние избрахме д-р Минова. Няма как детето ти да израсте проблема. Това се решава само оперативно. Не е хубаво и да отлагаш, защото всрикоцелето води до стерилност, както и до намаляване на размера на самия тестис. Още при прегледа д- р Минова ни каза да не разчитаме на това, че увреди ли се единия тестис има и друг. Тестисите са свързани . Операцията е Лека. Оперира се с пълна упойка. Разреза е като при ингвинална херния, малко над слабините. Престоят в Пирогов е 24 часа. Има леки болки след операцията но нищо страшно. Сестрите минават постоянно и питат има ли проблем, болки и т.н. Конците се махат между 7 и 10 ден. При тази процедура няма болка. Ако нещо те интересува относно престоя в Пирогов пиши. Общо взето имате които султани с анеатезиолог която се заплаща 35 лв. на касата на болницата. Прави се и ехография. Децата се оперират по възрасти и сложност на операциите. Винаги се започва с най - малките. Ако ще останеш с дето си да нощува си предвиди походно или надуваема легло. Купуваш си и престилка, която е задължителна за придружител. Носи си вилици , лъжици и паша. Течности и Нурофен или Парацетамол. Това което детето ти пие.
Успех.
Изображение
Изображение
Изображение

tsvetelina5
Мнения: 2
Регистриран: 03 сеп 2016, 14:51

Re: Варакоцеле при дете на 11 години

Мнение от tsvetelina5 » 05 сеп 2016, 18:05

Благодаря ти, притеснява ме че детето ми напоследък прави доста алергии и ме е страх от упойката, там ли правят тестове за алергия към упойката или трябва предварително да направя? Ние ще я правим при д-р Е. Атанасов, какво друго ни трябва като изследвания? Извинете за безпокойството, но много се притеснявам, като всеки родител.

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1822
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Варакоцеле при дете на 11 години

Мнение от професор Бранков » 17 сеп 2016, 05:39

Операцията е нужно да се направи. Трябва да кажете на д-р Атанасов, че детето има алергия, тогава той ще назначи тестуване в кабинета по алергология. Прави се подготовка преди операцията с антихистаминни препарати. Не се притеснявайте от упойката, всичко ще бъде наред.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори