поставяне на памперс на новородено и асансьорен тестис

◼ Скрит тестис ◼ Подвижен тестис ◼ Вода в тестиса ◼ Травма на тестиса
Отговори
mury_9
Мнения: 1
Регистриран: 16 дек 2013, 14:33

поставяне на памперс на новородено и асансьорен тестис

Мнение от mury_9 » 16 дек 2013, 14:43

Здравейте, проф. Бранков!

Понеже получих разнопосочна информация за това как се поставя памперс при новородено бебе от мъжки пол, реших да Ви попитам кое според Вас е по-правилно - да се повдига чурката и тестисите при поставяне на памперса или да се остави половият орган в съвсем нормално положение. Едни ме съветват да правя първото, други го отричат, поради което аз съм в недоумение кой е правилният вариант. И още един въпрос - при изписване от родилното, сестрата, която къпеше моя син, каза, че той има асансьорен тестис и следва да бъде наблюдаван дали ще слезе в скротума или не. До каква възраст може да се изчаква за промяна на положението на тестиса и има ли случаи при асансьорен тестис, без операция, той да заеме от само себе си мястото си в скротума до навършване на определена възраст? Благодаря предварително за информацията!

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1819
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: поставяне на памперс на новородено и асансьорен тестис

Мнение от професор Бранков » 16 дек 2013, 19:43

Честна дума, няма никакво значение как се поставя памперса. Органите си имат собствено поведение и не застават така, както искаме. Има подобен виц за мъжа, когото попитали къде го слага в панталоните - в ляво, в дясно, нагоре, надолу... Човечецът се поболял от много мислене.... :D

Та... във всяка шега си има истина. Не си създавайте стрес по въпроси, които не са подвластни на нас. Просто не пристягайте много памперса, за да има в чатала свобода на движение.

Колкото до подвижния тестис - той може постепенно да слезе в торбичката до към 1-та годинка, а може и да остане високо. На тази възраст трябва да се консултирате с детски хирург.

Грижете се спокойно за синчето си!

проф.Бранков
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори