Симптоми за апендисит

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Контакти:

Re: Simptomi za apandecit

Мнение от професор Бранков » 05 апр 2009, 13:24

Термографията е несериозно нещо - тя показва само зони с висока топлина (възпаление, перитонит), а не хронични изменения.
Другите въпроси не са за мен.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

aha1973
Регистриран: 26 мар 2009, 09:25

Re: Simptomi za apandecit

Мнение от aha1973 » 18 юли 2009, 21:51

Проблемът ми все още не е разрешен.Оплакванията ми в корема в дясно продължават.Болката е като тежест,а от време на време прерязваща.Направиха ми ириография.Резултата е" Колон иритабиле синдром.Може да се обсъжда и хроничен възпалителен процес в и|или около илеоцекалната област."Искам да кажа,че нямам запек или разтройство,а само оплаквания и то на конкретно място.Имам тъпа болка и тежест в кръста и понякога в крака.Болката и тежеста се засилват при движение.Неврохирурга категорично отхвърля проблем с гръбнака.Как бихте коментирали иригографията?Забравих да пиша,че ме гледаха на ехограф-няма никакъв проблем с вътрешни органи и гинекологично.

ина
Регистриран: 19 яну 2010, 19:24

Re: Симптоми за апендисит

Мнение от ина » 19 яну 2010, 19:58

Здравейте ! Имам тапи болки в дясната част на корема,не продължават дълго,само няколко секунди,но достатъчно за ги осетя.Десният крак ме боли горе при сгъвката вече един ден при всякакво движение.А доколкото са ми казвали,кракът е свързан и с апендисита.Нямам проблеми с яйчниците,затова искам да попитам възможно ли е да е хроничен апендисит ? Преди това пак ме болеше десния крак,целия и пак на сгъвката горе на десния крак,също корема горе в дясно под черния дроб и в средата горе,под гърдите.Ходих на ехограф,оттам ми взеха кръв и откриха че имам бактерия в стомаха,която всички я имат но моята се е увеличила и пих 1 седмица duomox и още един антибиотик и др.лекарство да не дразни стомаха.Левкоцитите ми бяха в норма,но ме пратиха да ме види хирург,който се самнява за хроничен апендисит,и каза че цитирам:"палпира уплътнен като при хронично възпаление апендисит",както и слаба болка при натиск в долния десен квадрант.Искам да попитам към кого да се обърна за да съм сигурна дали е хроничен апендисит и какви изследвания трябва да си направя ? И възможно ли е да се оперирам по безкръвен път,защото смятам,че той е по-безболезнен и по-бързо се възтановяваш след операцията и към коя болница и лекар да се обърна за тази операция и дали тя се поема от здравната каса ? БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! Извинявам се ако има неточности и за многото вапроси ! :)

shannann
Регистриран: 24 фев 2011, 07:50

Мнение от shannann » 24 фев 2011, 07:53

Здравейте,на 13 години съм и имам болки долу ниско в корема . Има ли възможност да е рак на шийката на матката ? Или пък апендицит ? :( :( Когато ставам/сядам рязко или когато си стегна корема ме боли. А също и когато се завъртя . Според вас какъв е проблема ? :( :(

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 26 фев 2011, 10:04

Откъде пък рак? Нали нямате полови контакти :oops:
За апендицит трябва да Ви прегледа хирург.

Потребителски аватар
Гергана Михайлова
Регистриран: 31 мар 2011, 14:29

Мнение от Гергана Михайлова » 12 сеп 2011, 12:18

Здравейте и от мен! Преди 5 месеца писах пак в този сайт и пак по същия за мен проблем. Касае се за сина ми, който е на 7г. и половина...та през април тази година стояхме 24 ч. за наблюдение в хирургия със съмнение за апендисит-изписаха ни с нормални левкоцити и вече без болка в дясно на коремчето. До тук добре, дори забравихме за тази криза, до онази вечер, когато всичко се повтори отначало...пак болки в дясно, пак тичане в спешния кабинет, консултации с хирурзи и престой в болницата. Пак ни направиха куп изследвания, и всичко в норма, с изключение на левкоцитите- 16,6 . Кризата отшумя пак след 24ч. и ни изписаха, левкоцитите в деня на изписването бяха в норма-8,5. Казаха ни, че е хроничен апендисит и ако искаме да направим планова операция, но такива кризи можело и да няма никога повече. Това "ако искаме" ни побърка...как да взема подобно решение, и кое е най- правилното. Моля Ви да ми дадете съвет, какво да направя, кое е най-разумно за сина ми.... това изчакване няма ли да му навреди, този хроничен апендисит има ли риск да се спука, или не. И щом отшумява кризата, значи ли, че апендисита все пак не е за опериране. Защо да планувам операция, защо не я правят, когато сме в отделението и в криза??? Много Ви моля, дайте ми съвет.... да чакам следваща криза, и да полудявам всеки ден, дали няма да се спука, или да планувам операция...просто незнам. Предварително Ви благодаря много!

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 14 сеп 2011, 05:17

Ние поставяме диагноза хроничен апандисит при чести оплаквания в долната дясна част на корема. По правило там има сраствания или изкривявания на апендикса, които водят до болки и спазми. Предлагаме оперативна намеса в планов порядък, но решението е на родителите (пациента). Но трябва да се потърсят и други причини - нередовно изхождане, диетични проблеми.
Операция може да се извърши и в обострен период независимо от несигурните данни за остро възпаление.

Потребителски аватар
Гергана Михайлова

Мнение от Гергана Михайлова » 14 сеп 2011, 14:21

Благодаря Ви много,Професор Бранков....как мога да се свържа с Вас, за да прегледате Вие сина ми?

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 19 сеп 2011, 17:20

Служебният ми телефон е 952 21 37. Търсете ме към 9 часа.

Потребителски аватар
Гергана Михайлова

Мнение от Гергана Михайлова » 15 юни 2012, 13:08

Преди 1 месец и няколко дни / на 12.05.2012г./ оперираха сина ми, който е на 8 г. от апендисит. Операцията и след оперативния период протекоха без проблеми, изписаха ни от болницата след 5 дни престой с указания за спазване на диета. Още ограничавам детето от някои храни и от игрите му, но се чудя докога така? Кога може да започне да се храни и пие всичко без ограничения? И кога да го оставя да тича без притеснение? Благодаря Ви много предварително!

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 22 юни 2012, 20:40

След 20-ия ден от операцията детето може да си живее нормално, ама без да прекалява :)

Потребителски аватар
Гергана Михайлова

Мнение от Гергана Михайлова » 26 юни 2012, 11:30

Много Ви благодаря, Професор Бранков! Желая Ви приятен ден!

Danika
Регистриран: 29 юни 2012, 15:56

Мнение от Danika » 29 юни 2012, 16:21

Здравейте,
Искам да се включа във форума като се надявам да получа малко повече и по-конкретна информация , както и като майка малко да се успокоя , защото както прочетох по-нагоре емоцията е лош съветник. Имам малко дете на 1 година и 9 месеца. От малко бебе има рефлукс и пазихме диета, а наскоро беше болен и макар и преминал преди около година рефлуксът пак се прояви. Личната ни лекарка каза , че най - вероятно ще има такива симптоми поне докато стане на 3 - 4 години. Имаше ангина , която започна с висока температура около 39 и до 40 градуса няколко дни. Почнахме Панцеф и Нурофен, Хексалгин и свещички Ефералган за температурата. Така 2- 3 дни. Детето повърна след като изпи едно шише с адаптирано мляко и в това, което повърна имаше кафеникави късчета ( най- вероятно кръв) това се случи 2 пъти - по веднъж сутрин 2 поредни дни след като пие мляко или вода. Ходихме до педиатрията и ни назначиха кръвни изследвания, които бяха сравнително добри в предвид състоянието му. Беше жизнен и си играеше. Левкоцитите бяха занижени. После прочетох в листовката на Хексалгин че много рядко може да доведе до понижаване на левкоцитите. След 1 ден направихме пак ПКК и резултатите бяха добри. От тогава мина почти месец . Не знам дали има нещо общо , но тъй като имаше разстроиство и тогава и сега също Ви разказвам тази дълга предистория. Прави ми впечатление че детето доста често стои клекнало и не обръщах внимание но сега почвам да се замислям, дали пък не го боли коремчето. Той е малък и не може да ми каже и на всичко отвръща с не. Симптомите на апендицит са доста разнородни и дори подвеждащи от това, което чета като литература по въпроса. Той си играе и от време на време кляка и просто седи така. Дори миналата нощ се събуди и стоя клекнал , но това предполагам е заради разстроиството. Искам да Ви попитам според написаното дотук според Вас има ли макар и малък повод за притеснение. Много Ви благодаря предварително !

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 13 юли 2012, 20:05

Извинете ме, че забавих отговора си. Може би Вашето дете е вече по-добре.
Доста объркано сте представили ситуацията, но това е обяснимо и се случва с много малки деца.
Остър апендицит е заболяване което прогресира за 24 - 48 часа. След това операцията е неизбежна. В другите случаи се касае за стомашно-чревен дискомфорт.
Пишете ако има проблем, вече съм на линия :)

m.dragomirova
Регистриран: 02 авг 2012, 06:49

Мнение от m.dragomirova » 02 авг 2012, 07:20

Здравейте... Имам проблем , а се намирам доста далеко от България ,в Америка съм ... Не съм дете на 25 съм почти , но при търсенето си из интернет за първи път ми се стори надеждно да пиша за такива проблеми ... Виждам че е детска херургия , но все пак ще опитам ... Проблемът ми е следния : от 2 месеца приблизително , чувстам болка в дясната страна в на4алото беше навсякъде като се започне от под ребрата до долу , непостоянна и всеки път на различно място ... изчаках 2 седмици и накрая отидох на лекар ... обърнаха ми доста внимание , взеха ми кръв ,урина , направиха ми снимка ... и се оказа че съм задържала фекалии , а аз си ходих редовно до тоалетна ... и ми изписаха Лактоза или нещо от сорта , за да ми се пречисти стомаха ... БОЛКИТЕ СПРЯХА ... дали защото се успокоих или наистина съм имала проблем с това , но изчезнаха . След 2 седмици те се появиха на ново, отново отидох на лекар , след като из4аках няколко дни (болките освен отпред , започнаха и в кръста ) доктора ме пита дали са ми помогнали предните лекарствата и аз му казах Да ... изписа ми ги същите ... помолих го да ме прати на видиозон , тъй като доста често ме боляха яйчниците . след няколко дена отидох на видеозон и се оказа 4е съм имала киста от Лявата страна (за която да не се притеснявам ) от дясната също съм имала , но се била пукнала и течноста останала м/у ануса и матката и заради това ме боляло изписа ми някакви противовъзпалителни и ми обеща че след 5 дена болката ще изчезне ... Минаха две седмици от тогава,а болката започна да се концентрира само ниско долу в дясно , и цялият ми десен крак е като изтръпнал и ме боли ... Незнам какво да правя , вече не им вярвам , а се притеснявам за себе си ... Искам да ви помоля за съвет ... Ще съм ви много благодарна ако ми окажете някакво съдействие . Благодаря ви предварително !

Отговори