Болки в корема, ако не е апедицит...какво е?

Отговори
Потребителски аватар
Гергана Михайлова
Регистриран: 31 мар 2011, 14:29

Болки в корема, ако не е апедицит...какво е?

Мнение от Гергана Михайлова » 31 мар 2011, 15:15

Здравейте!! Моля Ви да отговорите и на моите въпроси, които са свързани с моя 7-годишен син. Проблема ни е следният - преди 3 месеца за пръв път сина ми се оплака от болка в дясната половина на корема, болката явно беше силна, тъй като той ходеше свит, притеснени още същият ден го заведохме при хирург, който след направена кръвна картина и ехографски преглед установи, че не е апендисит, а е някакъв мусколен спазъм.Успокоени се прибрахме, болката бързо отшумя и така до онази нощ, когато детето се събуди в 4.30ч. сутринта от силни болки в корема, малко след това започна да повръща, така до 7 ч. повърна 3 пъти и заспа. Болката обаче не отшумя, ходеше превит,явно нещо в коремчето го опъваше и го заведох на педиатър,който пусна кръвни изследвания и се видя,че левкоцитите му са 19,5. Изпрати ни на хирург, той след обстойно опипване на коремчето ни каза,че не е апендисит и можем да се приберем в къщи. Да, обаче синът ми пристъпваше едва-едва и реших да потърся второ хирургично мнение. Та според следващия хирург детето на 80 % има визпален апендисит и ни препоръча ако искаме да останем същата нощ под лекарско наблюдение.Съгласих се и постъпихме вчера към обяд в болницата, там отново изследване, левкоцитите бяха паднали на 14,5... започнаха нови опипвания на коремчето на детето от 5-6 различни лекари с различни мнения.Ноща на сина ми мина много спокойно, спа добре, а тази сутрин отново ни пуснаха левкоцити-вече в норма-7,1. Решиха да ни изпишат без никакъв конкретен отговор и мнение, билките на детето ми сега са слаби, но все пак ги има. Моля Ви посъветвайте ме какво да правя и как да постъпя, ако няма проблеми откъде е тази болка в дясно и защо все още я има, макар и слаба? И ако е апендисит и се стигне до усложнения, просто незнам къде и към кой да се обърна вече и изобщо какво да направя?!?!? Много Ви благодаря предварително !

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Контакти:

Re: Болки в корема, ако не е апедицит...какво е?

Мнение от професор Бранков » 02 апр 2011, 11:39

Мисля че отговорих - елате на преглед.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Hmmaz
Регистриран: 31 авг 2012, 08:58

Мнение от Hmmaz » 01 сеп 2012, 04:53

Мен понеже ме оперираха от апендикс преди по-малко и от месец .
Апендикса може да боли и много и малко .
Мен лично ме болеше малко но след операцията остановиха ,че ми е бил гънгренясъл и е бил пред спукване .. А болка само при натиск на дясната област на корема и то пак много лека болка почти не я усещах .Но на ехограф пак го видяха ;)

stoilov
Регистриран: 30 ное 2009, 14:09

Мнение от stoilov » 25 сеп 2012, 10:35

Hmmaz написа:Мен понеже ме оперираха от апендикс преди по-малко и от месец .
Апендикса може да боли и много и малко .
Мен лично ме болеше малко но след операцията остановиха ,че ми е бил гънгренясъл и е бил пред спукване .. А болка само при натиск на дясната област на корема и то пак много лека болка почти не я усещах .Но на ехограф пак го видяха ;)

Това е смисъла да бъдете прегледан от лекар , защото диагностиката на острия апендицит понякога е много сложна и дори ние лекарите можем да я пропуснем.
Поздрави : д-р Стоилов

Отговори