Симптоми за апендисит

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1849
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Симптоми за апендисит

Мнение от професор Бранков » 03 авг 2012, 08:30

В Щатите, а и не само там, при подобни оплаквания и диагностични находки предлагат лапароскопия. Болките от яйчниците могат да бъдат продължителни, събраната течност се разнася постепенно. Консултирайте се с гинеколог и хирург.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Иванова R
Мнения: 2
Регистриран: 29 ное 2012, 23:00

Re: Симптоми за апендисит

Мнение от Иванова R » 29 ное 2012, 23:24

Здравейте, става въпрос за дете на 2 г и 4 месеца. Температура 39 и нагоре. Прието е в болница уж с пневмония, но не кашля. Кръвните изследвания са: левкоцити при приемане 4.80. след 48 часа 22.30.ЦРП при приемане 22.7, след 48 часа 116. При второто изследване е направена и втора снимка, която показва, че няма пневмония. Епизодички диарийни изхождания (2), след което 3 дни нищо, след това отново 2. Не повръща. Според лекарите детето имало ентеровирус, който влошавал пневмонията. След второто изследване се започва лечение с меронем. След още 48 часа след него ЦРП-то е 112, а за левкоцитите не пожелахаа за кажат, но били високи. Кръвните показатели не се променят след приема на меронем още 4 дни и левкоцитите и црп-то са високи (црп-то се задържа над 110). След още 4 дни детето е доведено във вашата болница, където е оперирано от ретроцекален апендисит и спасено. В момента е жива и е добре, благодарение на вас. Моят въпрос е дали е възможно детето да е било през цялото време с възпален апендисит и да е било с грешна диагноза (пневмониятаа изчезна мистериозно за 4 дни и то без никога да е имало кашлица). Става въпрос за сумарно 11 дни от приема в първата болница до операцията при вас. Според "онази" болница не било възможно дете да бъде 11 дни с възпален апендисит. Възможно ли е Меронем-а (а преди това и други венозни антибиотици) да са помогнали за забавянето на този процес или той задължително минава за 24-48 часа от възпалението до пукането. Просто колкото и да чета в нета такова црп говори за тежка бактериална инфекция, а ентеровируса не води до повишаване на црп. Пневмонията е излекувана на 4-тия ден, а детето е с над 110 ЦРП до операцията. Все неща, които ме водят до мисълта, че не може да е ималло 2 различни болести, ей така сляти. молля за мнение.

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1849
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Симптоми за апендисит

Мнение от професор Бранков » 01 дек 2012, 20:16

Иванова R написа: Моят въпрос е дали е възможно детето да е било през цялото време с възпален апендисит и да е било с грешна диагноза (пневмониятаа изчезна мистериозно за 4 дни и то без никога да е имало кашлица). Става въпрос за сумарно 11 дни от приема в първата болница до операцията при вас. Според "онази" болница не било възможно дете да бъде 11 дни с възпален апендисит. Възможно ли е Меронем-а (а преди това и други венозни антибиотици) да са помогнали за забавянето на този процес или той задължително минава за 24-48 часа от възпалението до пукането. Просто колкото и да чета в нета такова црп говори за тежка бактериална инфекция, а ентеровируса не води до повишаване на црп. Пневмонията е излекувана на 4-тия ден, а детето е с над 110 ЦРП до операцията.
Всичко е възможно. Понякога острото възпаление на апендикса протична замаскирано, особено при атипично разположение. Клиничната проява се развива в пълен размер при напредвано на усложнението. То би могло да се установи в по-ранен стадий от опитен детски хирург. Опитен ехографист би установил процес в дадената област. Все пак нещата вече са добри. Известни са и други такива случаи.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Иванова R
Мнения: 2
Регистриран: 29 ное 2012, 23:00

Re: Симптоми за апендисит

Мнение от Иванова R » 05 дек 2012, 20:34

Благодаря за отговора. Описала съм случая и ще го входирам в "Медицински одит". Надявам се да разследват случая и да накажат виновните.
Благодаря от сърце, че ви има и че попаднахме при вас. Благодарение на доктор Патоков и доктор Балканджиев детето ми е живо.

Sh0kii__
Мнения: 1
Регистриран: 07 яну 2014, 15:23

Re: Симптоми за апендисит

Мнение от Sh0kii__ » 07 яну 2014, 15:35

Здравейте,

прегледах цялата тема от-до, но никъде не заабелязах да пише за моя проблем, затова ще го споделя.
На 20 години съм, момче, с операция на апендисит, операцията е правена преди повече от 5 години , но наскоро (преди 5 дена) започнах да усещам болка над десния тестис и при притискане боли повече, та въпроса може да ми е явен, но все пак ще го задам - имам ли някакъв проблем или се притеснявам напразно? Възможно ли е вагабонтите да не са ми го премахнали и сега да става по - лошо?

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1849
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Симптоми за апендисит

Мнение от професор Бранков » 26 фев 2014, 16:58

Изключено! При операцията за апендисит, която включва началото на дебелото черво, няма никакъв достъп до структурите на тестиса. Потърсете уролог - тестисът боли от много други причини - травма, херния, събиране на вода... и прочее... не мога да изреждам, без да съм Ви прегледал :D
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

diddis
Мнения: 3
Регистриран: 20 май 2014, 09:33

Re: Симптоми за апендисит

Мнение от diddis » 20 май 2014, 09:44

Здравейте!
Синът ми - на 10 г. от седмица се оплаква от болки в корема - целия корем, широк периметър около пъпа. Не са силни, но постоянни. Освен болките, личната установи и зачервено гърло. Други симптоми няма. Изпрати ни за кръвни изследвания. Имаше повишени левкоцити - 14.5. Изпрати ни при хирург, който прегледа детето за 2 минути и заключи - остър апендицит, операция веднага. Взехме второ мнение на хирург, който считаше, че 90 % детето не е за операция. Предположи вирус с болки в корема и предписа но-шпа. След няколко дни болките не престанаха и отидохме при трети хирург. Отново направихме кръвни изследвания. Всичко беше в норма. Предписа бусколизин. Болките продължават. Не са силни, дори когато се заиграе забравя за тях - може да тича и скача, не се променя болката. Последните двама хирурзи споменаха за хроничен апендицит. Възможно ли е това, ако вторите изследвания са нормални, а има болки? Дали има нещо общо със зачервеното гърло? Диагноза нямаме все още. Личната ни даде направление за гастроентеролог, но изказа съмнение за нервен стомах. Още не сме посетили гастроентеролога. Имате ли някакви предположения, не зная вече какво да мисля.

васка стойчева
Мнения: 1
Регистриран: 18 окт 2014, 13:52

Re: Симптоми за апендисит

Мнение от васка стойчева » 18 окт 2014, 14:02

Здравейте , пиша Ви от Самоков . Дъщеря ми е на 17 г. и преди околко месец се оплакваше от болки в корема, без да знае точно къде , след няколко дни вече я болеше долу в дясно , но отшумяха . Преди 5 дена ми се оплака отново за същата болка долу в дясно . През деня я боли на пристъпи ,а всяка вечер болката задължетелно се появява . Направихме всички изследвания и всичко беше нормално . Тъй като в момента са и възпалени лимфните възли , й предписаха антибиотик , но никакви медикаменти във връзка с корема . Въпреки че работя в болницата никой не каза от какво е тази болка , дали е опасно , какво да пие и т.н. Хирургът каза , че след като са нормални левкоцитите й , няма апендисит , "но ако държите , да я резнем" . Ще съм Ви благодарна ако ме посъветвате какво да правя .

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1849
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Симптоми за апендисит

Мнение от професор Бранков » 03 ное 2014, 19:38

Извинете ме, пропуснал съм Вашето запитване. Трябва да знаете нещо основно - ако е остър апендицит, до 24 часа той ще се спука.
Тоест, при болки в корема, особено при млада жена, трябва да се търсят изменения в гениталиите, възпаление на коремните жлези, стомашно-чревно неразположение.
Трябва не само левкоцити, но и C-реактивен протеин, изследване на урина (бъбречна колика), ехография за малкия таз, ако трябва - скенер.
По принцип атака от остър апендицит се познава от опитен лекар даже при прегледа.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори