Под пълна анастезия над 10 пъти

Отговори
irena
Регистриран: 16 апр 2009, 17:18

Под пълна анастезия над 10 пъти

Мнение от irena » 16 апр 2009, 17:33

Здравейте! Оперирана съм 11 пъти( 6 ,от които, в детска коремна хиругия на Пирогов),всички от които с пълна анастезия.4 от интервензиите са продължавали по 7-8 часа. Освен операциите......са ми правени многократно изследвания под пълна анестезия.Въпросът ми е следния: тъй като анастетиците са достатъчно вредни синтетични вещвства,на кои органи и системи оказват най-голямо влияние (отрицателно разбира се)-нервна система,сърдечно съдова,черен дроб.........тъй като страдам от аритмия, често получавам световъртеж(ако мога така да се изразя) и задух. Мога ли да присъдя този дисбаланс на силното и многократно упояване?
Предварително ви благодаря!

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Контакти:

Re: Под пълна анастезия над 10 пъти

Мнение от професор Бранков » 18 апр 2009, 08:33

При младите хора анестетиците бързо се разграждат, защото черният дроб им работи нормално. Не вярвам да се отразяват на нервната дейност. Сърцебиенето няма общо с тях. Може би има влияние емоционалното разстройство. Какви са тези операции?
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

irena
Регистриран: 16 апр 2009, 17:18

Re: Под пълна анастезия над 10 пъти

Мнение от irena » 21 апр 2009, 13:21

Благодаря много за вниманието!
Операциите ми правени при вас са тежки коремни лапаротомии, последната от които ми бе направена 2000г. Поледваха няколко ендоскопски и последната ми операция е отново класическа лапаротомия, но е геникологична и няма връзка с предходните.
Отново благодаря и успех!!!

Отговори