Запек 8 дни при бебе на 4 месеца

Отговори
niki_roev
Мнения: 2
Регистриран: 16 апр 2010, 17:23

Запек 8 дни при бебе на 4 месеца

Мнение от niki_roev » 16 апр 2010, 18:08

Здравейте, много се радвам че попаднах на вашия форум.
Изкам да изложа нашия праблем и да ви помоля за вашите препоръки като детски хирурзи.
Дъщеря ми Надежда е на 3 месеца и двадесет дни и е със запек от 8 дни.
Имаше кашлица която не се повлия от проспан и финистил и се приложи 10 дневен цикъл със зинат...
Една седмица след спирането на антибиотика детето спря да пълни памперсите, като преди това акаше минимум 2-3 пъти дневно.
На третия ден след запичането отидохме на педиатър който ни изписа по 5 мл Дуфалак сутрин на гладно, масажи на коремчито и капки Биогая-5 капки дневно сутрин.
На петия ден пак ходихме на преглед защото нямаха ефект а детето сутрин и вечер се напъваше по 30 минути плачеше и се зачервяваше, но само пръцкаше..
Назначиха ни консултация със хирург в спешното мисля че беше общо-практикуващ.Хирурга прегледа детето притискаше корема доста и го масажираше докато спеше, преслуша перилстатиката на червата и каза че коремчето е перфектно меко, перилстатиката е добра, че за него няма основания за някаква интервенция и ни върна при педиатъра.
Педиатъра във спешното ни прие каза че единственото което може да се направи е смяна на млякото за дохранване със ФРИЗОВОМ и от тук нататък е клизма но нито в спешното имали условия нито на 4 етаж в детското отделение-според нас не му се занимаваше...
Сменихме Нутрилон 1 със Фризовом но след още два дни на /8 ден/ отидохме в частната болница Дева Мария където ни приеха бяха много лябезни направиха ни клизма с физиологичен разтвор и първо сондота влезе на 10 см инжектира 15 мл физиологичен разтвор но нищо не излезе от детенцето, тя се учуди след кото направи дълбока клизма с още 30 мл физиологичен разтвор а от дупенцето на детето нищо не пускаше.
Слад 2-3 минути рев, масаж и гимнастика ни каза че ако до 30 минути детето не се изака да влизаме в болницата в хирургията по спешност защото не знае къде отива всичката тази течност.
Хукнахме към болницата и спешното където педиатъра ни каза че детски хирург няма на разположение и ни изпрати в спешното при общопрактикуващ но докато преодолеем разстоянието между кабинетите детето тихичко се изака- без твъди топчета или барабонки нормална консинстенция и нормално обилно...
Иначе през тези осем дни детето се храни както винаги пет пъти дневно кърмене +90 млн Адаптирано мляко с кото дохранваме и даже го увеличихме на 120 мл дохранването,спокойна е през денонощието, спи нощно време спокойно, няма температура, не е нервна, наддава си на тегло изобщо - супер изглежда- хили се по цел ден и си бърбори, само сутрин и вечер докато се напъва да пръцка по 20-30 минути почервенява и поревава юнашки.
Решили сме ако следващите два дни /събота и неделя / детенцето пак не ака, в понеделник 19.04.2010 да тръгваме към пирогов с надеждата да ни прегледате и приемете за консултация, а ако си регулира изхожданията вашето мнения какво е - да правим ли изследвания на толкова мъничко детенце или...


Забравих да Ви кажа че това се развива във Бургас.
Отношението във Бургаската болница ми се стори между пълна незаинтерисованост към нашия проблем до некомпетентност - ще мине, ище се зака и т.н.
Единствено във Дева Мария ни изразиха опасения към проблеми с чревния тракт и диагностика за болеста на Хиршрунг - мегаколон и други..
Със съпругата ми сме здравноосигурени но до сега не се бяхме сблъсквали със бургаското здравеопазване...

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1819
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Запек 8 дни при бебе на 4 месеца

Мнение от професор Бранков » 24 апр 2010, 07:56

Възможно е да има болестта на Хиршпрунг. Това може да докажем само в нашата детска хирургия - приема се в болницата, прави се контрастна рентгенография на дебелото черво, а ако трябва - биопсия от него. Лечението на тази болест е операция.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

niki_roev
Мнения: 2
Регистриран: 16 апр 2010, 17:23

Re: Запек 8 дни при бебе на 4 месеца

Мнение от niki_roev » 24 апр 2010, 21:58

Благодаря за отговора Ви професор Бранков.
Засега детето си изработи схема не ака два дни а на третия -два пъти като първия е доста обилно а втория път нормално.
Ще изчакаме още малко да видим дали ще се нормализира защото все пак ходенето до София си е стрес и за майката и за детенцето.
В Бургас ни прегледа последно д-р Мигаров и ни каза, че засега изключва физиологичен проблем на детето и че няма основания за провеждане на контрастна рентгенография, но пако роблема остане или се задълбочи ще се идва до Пирогов.

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1819
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Запек 8 дни при бебе на 4 месеца

Мнение от професор Бранков » 25 апр 2010, 16:05

Това е много добре! Възможно е да е настъпил временна функционална задръжка :D
Имайте пред вид, че семейният стрес също може да доведе до функционални смущения - в смисъл, че едно пътуване за изясняване на сериозно заболяване не трябва да се брои за стрес ... :)
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори