Кръв при изхождане

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Контакти:

Re: Кръв при изхождане

Мнение от професор Бранков » 03 ное 2011, 18:56

Може да се каже, че нещата са запуснати още от бебешката възраст. Едно дете трябва да дефекира поне веднаж на ден. Сега в момента най-вероятно имате фисура. Нужно е локално лечение, но то не може да се назначи без преглед. Освен локалното трябва и специална диета, не само Дуфалак.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

chipi_f
Регистриран: 08 ное 2011, 13:43

Мнение от chipi_f » 08 ное 2011, 14:48

Здравейте :)!
Може би не точно тук мястото да пиша,за което се извинявам.Момчето ми скоро ще навърши 9 години,а ходи веднъж за цяла седмица до тоалетна с много дълги,дебели и твърди изпражнения.Когато беше на 4г.лежахме няколко пъти в Пирогов.Със съмнения за Хиршпрунг,след множество изследвания и 2 биопсии,доколкото разбрах имал прекалено дълги черва,които частично не функционирали,заради някакви ганглиеви клетки/извинявам се ,ако съм неточна/.И все пак МОЛЯ ВИ ,ако има нещо,което мога да направя,нещо с което да му помогна,нещо ново излязло в медицината/препарат или метод/,да споделите мнение.Според мен 7дни са много време и се притеснявам това да не навреди по някакъв начин на здравето или развитието му с течение на времето.
Благодаря Ви предварително за отделеното време и внимание!

Mariela Ilieva
Регистриран: 04 дек 2011, 14:02

Мнение от Mariela Ilieva » 04 дек 2011, 14:12

Здравейте, искам да споделя че детето ми което е на 3 годинки в продължение на две седмици вече 3-4 пъти му се появява кръв в изпражненита. Иначе акото не му е много твърдо но ходи често по 3,4 и 5 пъти на ден и се зачервява при изхождането много се надува. Не му давам за момента никакви лекарства за щото изчаквам да видя дали още ще продължи, А възможно ли е от желирани и гумени мечета и сладки работи да го запича така, защото яде много бонбони? Моля да споделите за моя проблем и да ми дадете някакъв съвет защото съм много притеснена.

Благодаря ви предварително!!!

___ Моля, пишете на кирилица ___
Zdraveite,iskam da spodelq 4e deteto mi koeto e na 3 godinki v produljenie na dve sedmici ve4e 3-4 puti mu se poqvqva kruv v izprajnenita.ina4e akoto ne mu e mnogo tvurdo no hodi 4esto po 3,4 i 5 puti na den i se za4ervqva pri izhojdaneto mnogo se naduva.Ne mu davam za momenta nikakvi lekarstva za 6toto iz4akvam da vidq dali o6te 6te produlji.a vuzmojno li e ot jelirani i gumeni me4eta i sladki raboti da go zapi4a taka,za6toto qde mnogo bonboni?Molq da spodelite za moq problem i da mi dadete nqkakuv suvet za6toto sum mnogo pritesnena.

Blagodarq vi predvaritelno!!!

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 11 дек 2011, 18:55

Всичко е от твърдите изпражнения. Получават се цепки на ануса. Трябва да смените храненето - повече целулоза, течности, давайте лаксативи... Това е проблем, който не може да се разреши по Нета.

Кристан99
Регистриран: 12 дек 2023, 14:57

Мнение от Кристан99 » 12 дек 2023, 15:33

Здравейте , доста съм притеснена детето ми от 3,4 месеца не иска да се храни и съответно неможе да се изходи прави го но много трудно или по-малко колкото едно бобено зърно но с много Труд давах му сироп да не би да е запек не е запек просто не може да свърши работа слагах му клизма получи се работа веднъж и втория път ака но пак с много Труд и пак малко днес сутринта пак с много Труд и напъване на 3г е детето и е с памперс и видях че е акъл но повече кръв отколкото ако много се притесних какво мога да направя пробвах със зеленчуци с плодове просто детето не иска да се храни и си нямам на идея какво вече мога направя с него за това акане

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 19 дек 2023, 13:53

Извинете, пропуснал съм да Ви отговоря.
Тук става дума за запек, съчетан със страх от изхождането. Изисква се упорито и системно лечение, създаване на навик у детето всяка сутрин след събуждане да ходи по голяма нужда.
Давайте вечер 10 мл лактулоза сироп, на сутринта намажете ануса с проктогливенол и веднага поставете навътре в правото черво една детска свещичка Изилакс - глицеринова свещичка. Ако ходи на градина трябва да го събуждане рано, да има време да се изходи, за да не събират изпражненията до вечерта. Те тогава стават твърди, дразнят лигавицата и така се получава кървене. Процедурата със свещичката продължава 7 дни, после още 20 дни давате само лактулозата вече, а сутрина мажете ануса. В случай, че до вечерта не е ходил, веднага поставяте свещичка.
Изисква се упорито и постоянно провеждане на процедурите. Много е важно и психологическото въздействие.

Отговори