Болки в корема след перитонит и лапароскопия

Отговори
petyast
Мнения: 1
Регистриран: 20 яну 2015, 23:15

Болки в корема след перитонит и лапароскопия

Мнение от petyast » 20 яну 2015, 23:23

Здравейте. Преди време бях писала в друг форум, но отговор не получих. Случайно попаднах на този форум и реших и тук да пиша.
Преди 10 години бях оперирана от спукан апендикс - перитонит. Но към 2011 започнаха да стават силни, нетърпими и това доведе до лапароскопия. Доцентът, който беше направил лапароскопията, каза, че си е свършил неговата работа и ако получа болки да си търся гастроентеролог. В резултат на лапароскопията, сраствания се появиха отново. Ходихме при много гастроентеролози, гинеколози и те казват, че няма други неща, само сраствания, които много болят и не е ясно кога ще минат. Изпила съм много хапчета, дала съм много изследвания, правила съм и много снимки (ренгенови - с бариева каша, ехографни, скенер и ямр) и никакъв резултат от никъде, само сраствания. Тези болки, до колко време ще продължат? (момиче на 17 години)

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1822
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Болки в корема след перитонит и лапароскопия

Мнение от професор Бранков » 24 яну 2015, 09:45

Срастванията в корема след операция не се лекуват с нова операция, освен ако не се получи усукване и запушване на червата. Лапароскопската диагноза е допустима, защото е миниинвазивна и позволява разделянето на някои сраствания. От тук нататък аз не знам какво да Ви посъветвам, освен премерена диета и спазмолитици. Няма правило за продължителността на оплакванията. В крайна сметка вторият оператор (доцентът) е най-наясно с нещата и трябва да потърсите съвет от него.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори