Болки в корема-вече 4-5 седмица,10г.дете,моля помогнете

Отговори
btkicoeli
Мнения: 2
Регистриран: 06 ное 2010, 09:04

Болки в корема-вече 4-5 седмица,10г.дете,моля помогнете

Мнение от btkicoeli » 06 ное 2010, 09:09

Преди около 5 седмици вторник, започна болка ниско в корема. На другия ден личната лекарка изписа бускулизинче и ни даде направление към спешен, което да използваме при нужда, като в него написа апандисит. Още вечерта се наложи да отидем на спешен. Дъщеря ми я болеше много. Там и пуснаха урина - тя бе в норма с малко единични бактерии, но като се има впредвид че не сме я дали много подготвени не обърнаха внимание, след 2 часа чакане дойде хирург - детски, погледана и каза че е настинала - изписа и дуспаталин 3 по 1 т., при прегледа болката бе отшумяла. Така се прибрахме, през дните до събота вечерта болката се появяваше и отшумяваше. Но в събота вечерта вече бе много силна. Още сутринта взехме детето - то трудно се изправи от леглото - и в спешен отново. Пуснаха ни кръв и урина. Кръвта бе идеална, но в урината вече имаше повече бактерии и 3-4 лев, 5-6 еритроцити. Дежурната педиатърка изписа зинат 250 мг 3 пъти на ден + имуноборн уро. Според нея било пиелонефрит или не знам точно как се казва. В аптеката ми казаха, че дозата на зината е много голяма и да пие само на 12 часа. Болките продължиха. В понеделник обаче ме обхвана съмнение. Тя няма никакви оплаквания в областта на бъбреците. Хванах я и я заведох пак на детски хирург-той смята, че има възпаление на дебелото черво от това че е често със запек или е от това че 2 седмици и половина преди туй тя пада с колело и е възможно да е ударила орган (но пък след 15 дни от тогава, чак сега да се появи болка незнам...), но за да е сигурен че нямаме пиелонефрит ни прати в образна диагностика за ехограф на коремни органи, от егографията казаха че всичко е ок, само има малко свобода течност за пикочния мехур и до него. Лекарят каза да идваме всеки ден да гледа корема. Още на втория ден като отидохме-пак вторник(вече седмица от първите болки), той ни вля система с болкоуспокояващи. Извика ни пак в четвъртък. Тя след системата във вторник нямаше болки до четвъртък вечерта. В петък пак почнаха. Направиха пак ехография. Вече нямаше течност и всичко бе в норма. Но детето го боли на интервали от час, два. Пием вече втора опаковка зинат, дуспаталин за болките 3 по 1т. После на генеколог, уролог, и сега на гстроекринолог. Нищо особено-ще му мине. Сега е само на дуфалак за кашави изпражнения и дуспаталин. Толкоз. А детето не е на у-ще, защото тъкмо е добре и след обяд започват болките отново. От снощи само през нощта спа. Сега пак е с болки. Няма температура. Само ниско долу болки. Сякаш се увеличават след хранене, после отшумяват. И при ходене по голяма нужда пак се засилват. Какво да правя вече не знам, ако някой лекар може да даде мнение нека да прати тел. на лични или да пише тук. Помогнете детето ми се измъчи.

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1822
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Болки в корема-вече 4-5 седмица,10г.дете,моля помогнете

Мнение от професор Бранков » 12 ное 2010, 21:57

Извинете че се намесвам късно. Много неща описвате, а съветине трябва да се дават по интернет.
Ако сте от София елате в Пирогов и ме потърсете - към 13 часа приемам свободно.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

btkicoeli
Мнения: 2
Регистриран: 06 ное 2010, 09:04

Re: Болки в корема-вече 4-5 седмица,10г.дете,моля помогнете

Мнение от btkicoeli » 13 ное 2010, 17:50

Прегледа ни и уролог, няма и нищо. Изпратиха ни на гастроентерролог. Той предписа: флажил 20 мг 2 по 1, линех 1 път на ден, 3 пъти на ден дуспатали, 15 мл на ден дуфалак. Детето има позиви за голяма нужда, от които получава много силни болки. С много мъка успява да изака някое и друго топче - пак твърди. Яде много овесени ядки с кисело мляко, супички, но пак е твърдо. Почти постоянно е с болка. Как да втечним акото. Моля ви наистина за помощт. Тя се измъчи. Вече близо месец е с постоянни болки. Във Варна явно няма кой да помогне, но неможе да пътуваме, защото татко и е в чужбина сега, а аз имам и по-малко дете, ако може за съвет поне каква храна да давам за да и облекча дебелото черво.

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1822
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Болки в корема-вече 4-5 седмица,10г.дете,моля помогнете

Мнение от професор Бранков » 22 ное 2010, 23:17

Във Варна имало известен гастроентеролог (д-р Георгиева ??) - прегледайте във форума на БГ-мама темата за запека, там майките дават координати на тази колежка.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори