Системни болки в корем при 2,6 годишно дете!?

Отговори
bori_V
Мнения: 1
Регистриран: 04 ное 2008, 17:13

Системни болки в корем при 2,6 годишно дете!?

Мнение от bori_V » 25 ное 2008, 14:39

Здравейте, от известно време -месец-два - детето ми - на 2,6 г. -се оплаква от болки в корема. Сутрин се събужда и още не отворил очи ми посочва, че го боли в областта около пъпчето. През нощта също спи неспокойно и рита с кръчета, сякаш му е топло и си държи ръката на коремчето. Когато аз я поставя върху корема се успокоява от затоплянето, но на моменти аз усещам къркорене и сякаш нещо се движи. Понякога се оплаква и през деня, но тогава след като се изака обикновенно му минава. По-рано вдига висока температура и при прегледа докторката каза, че корема е много неспокоен и изписа Еспумизан да изкара газовете, но аз го отдадох на изпитите лекарства за Т. и др. Това, обаче продължава вече седмици.
Не зная дали има връзка, но да спомена все пак, че преди 1 г. и 10 м. му оперираха бъбречето в Пирогов, поради високостепенна хидронефроза. Сега, обаче казват, че всичко е ОК и от 1 г. няма дори бактерии в урината и изследванията са му наред. Храни се здравословно с щадяща бъреците храна- млечна кухня, плодове и избягваме сладкото, соленото като почти съм ограничила разните чипсове и др. храни с консерванти и оцветители.
Моля, дайте съвет трябва ли да се притеснявам, при какъв лекар да отида и евентуално какви изследвания да направим.
Четох за един хомеопатичен препарат Ентерокинд, който действал на колики и при метеоризъм. Мислите ли, че ще ни помогне?
Доста дълго стана, но се опитах да не пропусна нещо, имащо отношение към болката. Предварително благодаря!

Потребителски аватар
д-р Стоилов
Модератор
Мнения: 36
Регистриран: 15 юли 2005, 14:48
Местоположение: София
Контакти:

Re: Системни болки в корем при 2,6 годишно дете!?

Мнение от д-р Стоилов » 26 ное 2008, 19:38

Здравейте!
Фактът, че детето Ви има болка продължително време говори ,че тя няма остър характер и не се дължи на остра хирургична причина налагаща хирургично лечение.Необходимо е да консултирате детето си с педиатър или детски гастроентериолог.Колегите са компетентни да направят необходимите изследвания и преглед и да открият причините за тези "хронични" болки.При съмнение от тяхна страна за евентуална хирургична причина за болките те ще Ви насочат към нас-детските хирурзи.Нашите телефони са в сайта.
Поздрави:д-р Стоилов :D

Отговори