◼ Изгаряне със сода каустик ◼ Поглъщане на чужди тела ◼ Вродени аномалии
-
nansy
- Регистриран: 01 авг 2009, 01:09
Мнение
от nansy » 01 авг 2009, 01:21
Здравейте професор Бранков! Кажете ми нещо за тази болест наречена хиршпрунг. Много искам да знам може ли да се оправи дете с такава болест. Моята племенница се роди с това. Тя няма наличие на нервно ганглиеви клетки в дебелото черво. Направиха и вече 2 операции. Тя се роди преждевременно и беше с подуто коремче. Докторите още на 2 рия ден я оперираха понеже се съмняваха за стеноза на червата. Оказа се че има перетонит
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
По късно се оказа че не ака и направиха рентген казаха че трябва да изкарат червото да ака през коремчето така и направиха. Сега разбраха чрез биопсия че няма наличие на нервно ганглиеви клетки и дебелото черво го няма. Смятат да свържат ануса с тънкото черво. Как си мислите какви ще са последствията възможно ли е да живее пълноценно така? Дали ще се оправи милата ми племенница?
-
професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
-
Контакти:
Мнение
от професор Бранков » 04 авг 2009, 21:39
Първо ми кажете къде е оперирано детето! Със сигурност не е при нас!
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !
-
yaniyakov
- Регистриран: 26 юли 2010, 14:53
Мнение
от yaniyakov » 26 юли 2010, 14:54
Аз съм 22 годишен с вродена болест на Хиршпрунг. Ако някой има въпроси или иска съвети относно заболяването може да ми пише на мейл :
yani.yakov@gmail.com
-
професор Бранков
- Модератор
-
Контакти:
Мнение
от професор Бранков » 29 юли 2010, 11:45
Аз Ви попитах къде е оперирано детето, защото така както ми обяснявате, нещата са объркани. Ако искате да дойдете на консултация ще ми трябват всички епикризи.
-
djidji135
- Регистриран: 28 апр 2011, 20:19
Мнение
от djidji135 » 28 апр 2011, 20:33
Здравейте професор Бранков,искам да задам няколко към вас,защото през целия престой на моето дете във вашето отделение нямах тази възможност.Тя беше със съмнения за хиршпрунг,което така и не се установи???Тя почина в реанимация на 31.03 тази година и за уточнение ние бяхме от Русе.Ако четете лично тези писма,може би се сещате за въпросното мое бебе,оперирана 4 пъти в Русе и 3 пъти при вас в Пирогов.Не успяхте да я спасите,за което не обвинявам никого от Пирогов,защото видях изключително внимание и грижи от страна на всички лекари и сестри които се грижеха за нея.Искам да питам ако тя наистина е имала хиршпрунг,това какво заболяване е и дали се е предало от нас родителите и дали живот и здраве следващото ни дете има опастност да го има?Благодаря предварително за отделеното време и хиляди благодарности на д-р Георгиев ,д-р Пседерски.
-
професор Бранков
- Модератор
-
Контакти:
Мнение
от професор Бранков » 01 май 2011, 07:14
Съчувствам Ви, нека детето бъде звездичка. Доколкото си спомням при него доказахме Хиршпрунг. За етапите на лечението не искам да говоря. При тази болест има наследственост при условие, че единия или двамата родители са боледували от нея. При другите случаи е злочеста игра на природата. Не унивайте, правете нещата с любов !
-
djidji135
Мнение
от djidji135 » 02 май 2011, 16:17
Изключително съм Ви благогодарна за отделеното време и за отговора,но все пак като нито един от нас не е боледувал бихме желали да се изследваме за този синдром,за наше успокоение.Ако знаете къде се прави такова изследване,моля да ми пишете.Благодаря и лек ден.
-
професор Бранков
- Модератор
-
Контакти:
Мнение
от професор Бранков » 04 май 2011, 17:46
Вече разговарях с проф.Кременски, генетик в Майчин дом на Александровска болница. Той е съгласен да ви изследва. Не попитах за плащане, ще пратя допълнително телефона му.
-
djidji135
Мнение
от djidji135 » 05 май 2011, 17:09
Благодаря ви много,ще чакам негови кординати да ми пратите,но доколкото знам той ще ми иска някакви документи за самото дете,а аз имам само решение от аутопсията на което не пише хиршпрунг.Ако мислите че мога да си взема нещо от Пирогов,макар и копие моля да ми кажете,за да мина първо от там да ги взема.Лек ден и още веднъж БЛАГОДАРЯ ВИ!!!