Подготовката за операцията

Отговори
Притеснена мама

Подготовката за операцията

Мнение от Притеснена мама » 11 май 2006, 15:30

Здравейте доцент Гаврилова,

Предстои ни операция за отстраняване на стеноза на уретрата на дъщеря ми, която е на 4,5 г.
Детето ми никога не е имало алергии към каквото и да е, нито пък има астма или разни други заболявания, които ме попитаха. Според хирурга, при който ходим, трябва да постъпим на самия ден на операцията с необходимите изследвания без да сме яли и пили каквото и да е било. Според него не се налага предварително тестване за упойки. Аз обаче се притеснявам дали все пак не трябва да се тестваме. Какво е вашето мнение?

Имам още един въпрос. Казаха ни, че в деня на операцията детето трябва да е напълно здраво т.е. да няма хрема, кашлица и т.н. При дете на тази възраст обаче е трудно да се прогнозира дали няма да се разболее непосредствено преди операцията. Въпросът ми е следният: ако примерно 10-тина дни преди операцията детето е изкарало нещо подобно и има някаква лека остатъна кашлица или от време на време е със запушен нос, то допуска ли се операция или тя се отлага?

Предварително Ви благодаря за отговора!

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1849
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 15 май 2006, 18:30

Здравейте,

ще отговоря вместо доцент Гаврилова, която е ангажирана с други задачи.
Ако няма данни за алергия на детето, тестуване не е нужно. Според някои научни данни, даже самото тестуване може да стимулира алергия.
Разбира се, че здравното състояние на детето не може да се прогнозира. Ако в деня на операцията (тоест манипулацията) то е болно, тя ще се отложи за след 2 седмици.
Самата манипулация е от леките операции - извършва се разширение на уретрата със специални сонди. Възможно е това да се направи още няколко пъти.

Мисля, че нямате повод за безпокойство!
Желая Ви успех.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

veronika
Мнения: 2
Регистриран: 15 сеп 2011, 01:01

Re: Подготовката за операцията

Мнение от veronika » 15 сеп 2011, 16:27

Зравейте! Мойто момченце направи три годинки,и му предстои операция с диагноза-хипоспадия карпорис.Ние сме от гр.Плевен.Много ми е притеснено как щте мине всичко.Можели да ми кажете нещто повече,за операцията,и да ми препоръчате някой доктор.Благодаря предварително.

veronika
Мнения: 2
Регистриран: 15 сеп 2011, 01:01

Re: Подготовката за операцията

Мнение от veronika » 18 сеп 2011, 23:33

Здавейте отново не искам да ви притеснява,но с моя мъж незнаем какво да правим.Ходихме при доктор Панайотов в гр Плевен ни казва да изчакаме да направи 5 годинки,поне защтото било ощте рано.А през това време щтяла да му порасне.Защтото ние малка.И има формата на топче.Според педиатарката и Доктор Колев трябва да е сега.Исками се сега,за да може да го науча да пишка прав,а не клекнал като до сега Незнаем какво да правим кои да послушаме моля за помощ.

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1849
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Подготовката за операцията

Мнение от професор Бранков » 19 сеп 2011, 17:26

Най-добре е да дойдете в детска урология на "Пирогов" и да потърсите д-р Пеев.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори