Здравейте доцент Гаврилова,
Предстои ни операция за отстраняване на стеноза на уретрата на дъщеря ми, която е на 4,5 г.
Детето ми никога не е имало алергии към каквото и да е, нито пък има астма или разни други заболявания, които ме попитаха. Според хирурга, при който ходим, трябва да постъпим на самия ден на операцията с необходимите изследвания без да сме яли и пили каквото и да е било. Според него не се налага предварително тестване за упойки. Аз обаче се притеснявам дали все пак не трябва да се тестваме. Какво е вашето мнение?
Имам още един въпрос. Казаха ни, че в деня на операцията детето трябва да е напълно здраво т.е. да няма хрема, кашлица и т.н. При дете на тази възраст обаче е трудно да се прогнозира дали няма да се разболее непосредствено преди операцията. Въпросът ми е следният: ако примерно 10-тина дни преди операцията детето е изкарало нещо подобно и има някаква лека остатъна кашлица или от време на време е със запушен нос, то допуска ли се операция или тя се отлага?
Предварително Ви благодаря за отговора!
Подготовката за операцията
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Здравейте,
ще отговоря вместо доцент Гаврилова, която е ангажирана с други задачи.
Ако няма данни за алергия на детето, тестуване не е нужно. Според някои научни данни, даже самото тестуване може да стимулира алергия.
Разбира се, че здравното състояние на детето не може да се прогнозира. Ако в деня на операцията (тоест манипулацията) то е болно, тя ще се отложи за след 2 седмици.
Самата манипулация е от леките операции - извършва се разширение на уретрата със специални сонди. Възможно е това да се направи още няколко пъти.
Мисля, че нямате повод за безпокойство!
Желая Ви успех.
ще отговоря вместо доцент Гаврилова, която е ангажирана с други задачи.
Ако няма данни за алергия на детето, тестуване не е нужно. Според някои научни данни, даже самото тестуване може да стимулира алергия.
Разбира се, че здравното състояние на детето не може да се прогнозира. Ако в деня на операцията (тоест манипулацията) то е болно, тя ще се отложи за след 2 седмици.
Самата манипулация е от леките операции - извършва се разширение на уретрата със специални сонди. Възможно е това да се направи още няколко пъти.
Мисля, че нямате повод за безпокойство!
Желая Ви успех.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !
Re: Подготовката за операцията
Зравейте! Мойто момченце направи три годинки,и му предстои операция с диагноза-хипоспадия карпорис.Ние сме от гр.Плевен.Много ми е притеснено как щте мине всичко.Можели да ми кажете нещто повече,за операцията,и да ми препоръчате някой доктор.Благодаря предварително.
Здавейте отново не искам да ви притеснява,но с моя мъж незнаем какво да правим.Ходихме при доктор Панайотов в гр Плевен ни казва да изчакаме да направи 5 годинки,поне защтото било ощте рано.А през това време щтяла да му порасне.Защтото ние малка.И има формата на топче.Според педиатарката и Доктор Колев трябва да е сега.Исками се сега,за да може да го науча да пишка прав,а не клекнал като до сега Незнаем какво да правим кои да послушаме моля за помощ.
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Най-добре е да дойдете в детска урология на "Пирогов" и да потърсите д-р Пеев.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !