Краниосиностозис

Отговори
Неделчева

Краниосиностозис

Мнение от Неделчева » 23 сеп 2006, 21:24

Здравейте!Детето ми е на почти 5 години.След раждането се установи ,че има краниосиностозис по сигиталния шев на черепа.Първата операция му е направена на 42 ден ,а втората 10 дни по-късно.Всичко беше добре,когато на 3месечна възраст забелязях ,че има оток на мястото на втората операция.Наложи се да постъпим в болница и му се направиха 7-8 лумбални пункции при което отока спадна.Според докторите причината е в нас,защото не сме го опазили и най-вероятно е получило травма.Според нас не е така,защото сме бдяли денонощно над детето ни ,а и все пак дете на 3месечна възраст не би могло да се удари или падне,при условие че детенцето ни е много спокойно и дори не шаваше много.Както и да е .След 2 месеца се наложи трета операция.Но и до сега главичката не се е затворила.Кога ще стане това.Всичко много ни притеснява.Искаме като другите деца да посещава детска градина и да играе свободно,без да си пази постоянно главата,както сме го научили.А и той вече е голям и усеща че има нещо различно.Ако някой ми отговори на съобщението ще му бъда много благодарна.Моля дайте ми съвет какво мога да направя още за детето си.Сърдечно Ви благодаря.

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1819
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 26 сеп 2006, 09:24

Съжалявам, че не мога да Ви отговоря компетентно. Проблемите на детската неврохирургия са ни близки, защото работим заедно в една операционна, но много специфични моменти не са ни познати.
Както разбирам, Вашето дете е оперирано за срастване на шевовете на черепа, които природата е създала за да позволи нормалния растеж на мозъка и костната му обвивка. Операцията служи за раздалечаване на основните костни елементи.
Кой е оперирал детето? Редно е да получите от тези профилирани специалисти отговор на въпросите си.
Пожелавам Ви нещата да се подобрят в най-скоро време.
доц.Бранков
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори