хипоспадия

Alissa

хипоспадия

Мнение от Alissa » 04 авг 2005, 15:55

Здравейте,
синът ми е на две години и е с хипоспадия. Интересува ме колко дни е болничният престой след операцията и какви грижи включва (т.е. антибиотици, обезболяващи, манипулацци)?
И изобщо какви са условията за майката и детето, ако престоят е по-продължителен?

Потребителски аватар
д-р Пседерски
Модератор
Мнения: 1
Регистриран: 27 юли 2005, 11:50
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от д-р Пседерски » 05 авг 2005, 14:32

Госпожо,
В зависимост от вида на хипоспадията /коронарна, в корпуса, в скротума/, оперативната интервенция може да се извърши на един, два, или повече етапа. Средният следоперативен престой е 10-12 дни. През този период се следи оперативната рана,състоянието на дренажа,включва се съответната антибиотична терапия,антистенокардин,ендотелон и т.н. По време на болничния престой майката придружава детето. Във връзка с уточняване вида на заболяването и определяне оптималната възраст за извършване на операцията и за повече информация Ви препоръчвам да се обърнете за преглед към лекарите от Клиника по детска урология на МБАЛСМ " Пирогов" - доц. Кюркчиева,д-рЧаначев,д-рМомчилов.
УСПЕХ!

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1819
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Хипоспадия

Мнение от професор Бранков » 06 авг 2005, 13:20

Публикувам дословно в нашия форум отговор на друго запитване. Мисля че е нужно като допълнение.

[b]Цитат[/b]: .....Пениса не се криви,пишка много добре.
Но кожи4ката,която главата на пениса е само отгоре-като капа4е....


Здравейте ......
Вашето момче има най-леката форма на хипоспадия (т.н.коронарна), тоест отворът на уретрата е в основата на главичката. Това не му пречи да пишка спокойно и не деформира пениса. Но тя в бъдеще може да му попречи при създаването на деца. Това става поради неправилното изхвърляне на семенната течност.

В този случай оперативна корекция на отвора на уретрата се извършва около 3-годишна възраст. Тогава също се прави и пластика на препуциума (кожичката) и манипулацията е подобна на обрязване, но начинът на извършване става след взаимно решение с лекуващия лекар.

В "Пирогов" детските уролози, които се занимават с този проблем, са доц.Стела Кюркчиева, д-р Славчо Чаначев, както и други.
В Пловдив това се извършва в Клиниката по детска хирургия - примерно д-р Йонков.

Желая Ви щастие.
[b][/b][b][/b]
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Гореща

Въпрос към Ицо с "Малкия принц"

Мнение от Гореща » 08 авг 2005, 16:50

Уважаеми Д-р Пседерски, познава ме се от престоя на дете ми при вас и затова реших да ви пиша след като забелязах, че освен професията ви- реаниматор, задълбочените ви интереси са в областта на лечението на критично болни. Понеже работите в детска болница, но не сте уточнил, че интересите ви са само в детската педиатрия искам да ви попитам следното: моят девер е приет в болницата на гр. Кубрат с диагноза: остро панкреатично въспаление. Не мога да разбера, казват, че положението е тежко, а цялата работа почна с едно обикновено напиване! Защо аз нямам въспаление, вие нямате въспаление, а девер ми има и казват, че може и да умре! Ако позволите аз мога да дойда до София, когато мъжа ми е командировка в Попово. Ако може да ми направите иследване да не би и аз да имам въспаление. Поздрави от горещата Асенка от Кубрат.

Гост

Мнение от Гост » 09 авг 2005, 11:27

Относно заболяванията на панкреаса, Ви препоръчвам да се консултирате с д-р Олег Чолаков от І-ва хирургична к-ка на МБАЛСМ"Н.И.Пирогов"

Гост

Мнение от Гост » 20 авг 2006, 23:07

Здравейте,
Интересувам се, къде и как може да се оперира по-тежка хипоспадия при възрастен пациент- 29 г. (аз). На 7 годишна възраст за последен път бях опериран НЕУСПЕШНО от д-р Кюркчиева? Семейството ми изживя голям ужас от 4-те операции и така и не посмях да се подложа на това изпитание още веднъж! Двамата лекари, с които съм се консултирал ми казаха едно и също- трябва да те лекува човека, който те е започнал! Ок, но повярвайте ми, само като стъпих в Пирогов, познах отделението в което съм лежал, познах веднага и доктор Кюркчиева, нищо не се беше променило повече от 20 години... Избягах на момента! Но последствията от „неоправена” хипоспадия и лоша операция са наистина... гадни, освен че не можеш да уринираш нормално, в моя случай трябва и да забравиш за сексуален живот, просто няма как! Е, искам да вярвам, че медицината е еволюирала достатъчно през последните 20 и повече години, и че в България има къде да се реши моя проблем! Благодаря Ви предварително за вниманието.

andy
Мнения: 2
Регистриран: 20 авг 2006, 23:16

Мнение от andy » 20 авг 2006, 23:22

Моля Ви да ме извините (предния пост е мой), знам че това е форум за ДЕТСКА хирургия, но друг за хипоспадията НЕ намерих! Ще съм доволен на всякаква препоръка... :cry:

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1819
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 21 авг 2006, 17:27

Здравейте,

благодаря Ви, че се обръщате към нас.
Ние сме отворени към всички.

Детската хирургия обхваща много области.
Един детски хирург може да бъде компетентен за заболявания както при деца, така и при възрастни.

Във Вашия случай наистина детските уролози (като доц.Кюркчиева) биха могли да Ви помогнат, независимо, че сте поизрастнал.
Трябва да знаете, че тя е водещата в България по този проблем.
Обаче, аз съм сигурен, че има и други.
Обещавам Ви да се посъветвам с моите колеги по ранг и скоро ще Ви отговоря.

Казвам това, защото уважавам доц.Кюркчиева, но в България всеки има право на личен избор. Ще Ви помогна в това.

доц.Бранков
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

andy
Мнения: 2
Регистриран: 20 авг 2006, 23:16

Мнение от andy » 21 авг 2006, 18:01

Доц. Бранков, Благодаря за бързия отговор.

Моля да ме извините, ако съм ви оставил с впечатлението, че подлагам на съмнение професионалните качества на доц. Кюркчиева. Всичките и пациенти и цялата лекарска колегия я споменават като корифей в областта й. Вярвам, че има защо! Проблема е по скоро е в мен, едни доста неприятни спомени, за които не виня никой, още по-малко жената положила огромни усилия за мен. В годините на комунизма тя успя да докара немски уролог да ме прегледа и да присъства на операцията, знаете колко трудно беше това! Мога само да и благодаря!

На днешна дата единствения ми приоритет е да намеря решение на проблема, с който живея вече 29г. Първият въпрос, който си задавам е, до къде е стигнала медицината 22г. след последната ми операция? Методите същите ли са, защото Пирогов е? Бърз поглед по DISCOVERY CHANEL и ще установим, че смяната на пола (независимо от кой към кой) е рутинна. А аз заради хипоспадия не мога да водя полов живот. Можели моя проблем да е по-сложен от смяна на пола? Не мисля, в 21-ви век лекарите правят чудеса, сигурен съм, че могат да помогнат и на мене, тук в България.

Ще съм благодарен на всеки съвет, къде и как да направя това.

element17
Мнения: 1
Регистриран: 06 мар 2010, 23:32

Re: хипоспадия

Мнение от element17 » 06 мар 2010, 23:36

Здравейте аз съм на 17 и имам хипоспадия която е от доста тежките, но на много места четох че това пречело на половия живот и много се 4удя поради каква причина? Знам че с този проблем правенето на деца е трудно или невъзможно, но пък защо и самият секс? Много ще съм благодарен някой ако ми отговори :)

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1819
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: хипоспадия

Мнение от професор Бранков » 20 мар 2010, 20:06

Извинете, че сме пропуснали въпроса Ви, но ние не се занимаваме с този проблем.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

ayrton
Мнения: 1
Регистриран: 16 апр 2010, 08:29

Re: хипоспадия

Мнение от ayrton » 16 апр 2010, 09:09

здравейте аз сам на 30г и имам хипоспадия която не е оперирана до сега.мисля,че не е много тежка но е проблем който ме притеснява. искам да направя една консултация с д-р Момчилов или с някои друг специалист.ако може да ми дадете някакви координати ще сам ви много благодарен.
не сам от софия искам да разбера как да си запазя час за преглед и т.н.

qroslaw
Мнения: 1
Регистриран: 28 апр 2010, 22:34

Re: хипоспадия

Мнение от qroslaw » 28 апр 2010, 22:46

Здравейте! Майка съм на шестмесечно бебче със хипоспадия. Доктора ни посъветва за операция на три годинки, както виждам и вие сте писали. Искам да зная това състояние болезнено ли е в момента. И защо точно тази възраст се избира за операция. Преди два месеца на сина ми се появи подкожно топченце на кожичката до главичката на чурката му. Това има ли нещо общо със състоянието му. Може ли да ме ориентирате какво може да е? Благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1819
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: хипоспадия

Мнение от професор Бранков » 30 апр 2010, 18:42

Трябва да се обърнете към детските уролози на "Пирогов". Или към детските хирурзи в Пловдив, но те имат по-малък опит.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

MuJIuHka
Мнения: 1
Регистриран: 22 дек 2011, 17:36

Re: хипоспадия

Мнение от MuJIuHka » 22 дек 2011, 18:26

Здравейте,
синът ми, който в момента е на 17 дни се роди с хипоспадия. Знам че е още твърде малък за операция, но кога е най- добре да се направи или това трябва да каже уролог?

Отговори