ТУМОР ПРЕСАКРАЛИС

◼ Тумори на гръдните и коремните органи
Отговори
Сабина
Регистриран: 29 мар 2009, 20:15

ТУМОР ПРЕСАКРАЛИС

Мнение от Сабина » 29 мар 2009, 23:44

Здравейте.Аз съм от Ст. Загора и имам племенница на 1г. и 4 мес.Казва се Невена.В началото на февруари тя получи запек.Родителите й изпробваха какви ли не лекарства и храни, но нищо не помогна. Д-р Симов( също от Ст. Загора) й направи изследване( не знам как се нарича точно), с което установи че детето има туморно образувание зад дебелото черво, което го притиска и това причинява запека. Невена беше веднага приета в Детска Хирургия към ВМИ- Пловдив.Там й направиха операция, при която беше взета проба от тумора за хистологичен анализ.Резултата показа, че тумора е злокачествен.В епикризата й, под диагноза пише: ТУМОР ПРЕСАКРАЛИС. Споменават се още и термините Тео Абдоминис и Тумор на ендодермалния синус. Всичко това едно и също ли означава??? В момента Невена е с майка си в детско отделение на ВМИ- Пловдив, където й назначиха химиотерапия- 4 курса по 5 дни.Вливат й Глюкоза и Холоксан( дано правилно съм разбрала). След химиотерапията на Невена й предстои нова операция за отстраняване на тумора, който е с размер 5-6 см.Но днес майка й каза че е вдигнала температура 38,4.Веднага са й взели кръв за изследване, но резултатите са мн. добри.Лекарите са обяснили, че тази темп. е от разпадането на тумора.На мен лично това ми звучи доста страшно.Затова се обръщам към вас, силно притеснена, с няколко въпроса: Какво означава тази диагноза? Каква е прогнозата за деца с такава диагноза? Може ли по време на химиотерапията Невена да приема някакви специални витамини или билки, които да й помогнат да я понесе по-добре? Можете ли да ни насочите към подходящ лекар в София за преглед и второ мнение? Искрено се надявам, че нашето слънчице Невена ще има късмет и ще оздравее.Предварително ви благодаря.

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Контакти:

Re: ТУМОР ПРЕСАКРАЛИС

Мнение от професор Бранков » 05 апр 2009, 13:26

Всичко това, което са казали колегите, е точно. Малко забавяне на операцията не е от значение. След като се махне тумора основното е химиотерапията. За резултата не гарантирам. Доверете им се.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори