забелване
Re: забелване
Моля за съвет по следния проблем:
Вчера синът ми (на 1 г.) бе забелен без мое съгласие, докато бяхме на преглед при уролог за пролблеми с тестисите. За съжаление не успях да реагирам, забелването стана твърде бързо и неочаквано за мен. Разбира се, сега детото го боли, перпециума е зачервен и при леко подръпване е на червени надлъжин ивици - изглежда като разкъсана или силно разтегната кожа. Освен това при забелването леко се разкъса кожата в основата на главичката - виждаже се червена ивица и детето определено го болеше при допир там. Сега детето плаче и не ми дава да изтегля повече, за да забеля главичката и да мажа с вазелин, както ми казаха след манипулацията. Успявам да намажа само частично отвън перпециума.
Моля да ме посъветвата как да порцедирам оттук насетне: да забелвам, въпреки че го боли и мажа с вазелин или да оставя без намеса, докато кожата не му заздравее сама. Ако е вторият вариант - дали да започна процедури по постепенно забелване, за да се разтегне перпециума, при положение, че вече веднъж е направено изцяло.
Благодаря предварително за отговора!
Вчера синът ми (на 1 г.) бе забелен без мое съгласие, докато бяхме на преглед при уролог за пролблеми с тестисите. За съжаление не успях да реагирам, забелването стана твърде бързо и неочаквано за мен. Разбира се, сега детото го боли, перпециума е зачервен и при леко подръпване е на червени надлъжин ивици - изглежда като разкъсана или силно разтегната кожа. Освен това при забелването леко се разкъса кожата в основата на главичката - виждаже се червена ивица и детето определено го болеше при допир там. Сега детето плаче и не ми дава да изтегля повече, за да забеля главичката и да мажа с вазелин, както ми казаха след манипулацията. Успявам да намажа само частично отвън перпециума.
Моля да ме посъветвата как да порцедирам оттук насетне: да забелвам, въпреки че го боли и мажа с вазелин или да оставя без намеса, докато кожата не му заздравее сама. Ако е вторият вариант - дали да започна процедури по постепенно забелване, за да се разтегне перпециума, при положение, че вече веднъж е направено изцяло.
Благодаря предварително за отговора!
Искам да кажа за Дипрозон крем че в момента го използвам от 2 седмици има ефект отпуска малко по малко кожичката на главичката сега се забелва малко по лесно
Здравейте, проф. Бранков! Синът ми скоро става на 3 години и още не сме забелили пишлето му. Досега при баня съм отваряла, колкото позволява кожичката и съм измивала, но главичката излиза само наполовина. Проблеми с възпаления или някакви неразположения не сме имали. Според джипито трябва да отидем на уролог и нямало да се налага цепене, а само отлепване с някакъв инстумент. Доколкото разбрах, ще стане без упойка , което ме ужасява. На уролог или хирург трябва да го заведа и може ли да ми препоръчате такъв в Пловдив. Благодаря ви предварително!
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Уролозите правят същото, което и ние. Но аз лично работя с краткотрайна упойка, която спестява много болки и психострес на детето. Избирайте сама.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !
Здравейте, синът ми е на 4г. Снощи при измиване на пениса видях, че под кожичката докъдето стига при забелването се е образувало бяло като топче. Предполагам, че е насъбран секрет, но не можахме да дръпнем за да го махнем. Какво да правим и налага ли се спешно да отидем на лекар?
- професор Бранков
- Модератор
- Контакти:
Това не е спешно състояние. Изчакайте една - две седмици, натрупаният секрет постепенно ще пробие и ще отлепи кожичката.
Здравейте проф. Бранков!
Бих искала да Ви помоля за съвет относно забелването на пишлето на сега навършило 2 години момче.
Към момента не сме имали проблеми с пишлето, леко го забелваме и редовно почистваме при всяко миене.
Интересуваме се дали бихме могли да го доведем при Вас и кога за да извършите тази манипулация и в какво ще се състои тя, както и какъв документ ни е необходим, ако можете да приложите манпулацията по ЗК.
Вашият съвет какъв е? - Кога е най-подходящо да извършим манипулацията?
Благодаря предварително!
Костова
Бих искала да Ви помоля за съвет относно забелването на пишлето на сега навършило 2 години момче.
Към момента не сме имали проблеми с пишлето, леко го забелваме и редовно почистваме при всяко миене.
Интересуваме се дали бихме могли да го доведем при Вас и кога за да извършите тази манипулация и в какво ще се състои тя, както и какъв документ ни е необходим, ако можете да приложите манпулацията по ЗК.
Вашият съвет какъв е? - Кога е най-подходящо да извършим манипулацията?
Благодаря предварително!
Костова
- професор Бранков
- Модератор
- Контакти:
За да отговоря трябва да прегледам детето. Направление по ЗК е излишно, защото при насочване към определен лекар трябва да платите избор на екип. За Ваше улеснение в кабинета по детска хируригия 202 денонощно дежурят подготвени специалисти. Кабинетът по детска урология работи до 14 часа. Винаги има кой да ви консултира, не става по интернет.
Здравейте,
Проф. Бранков преди около 2 месеца направиха пластика на детето ми, което е на 4 г.
Всичко мина нормално, но месец след манипулацията бяхме на преглед и му изписаха бетазон 1.
Казаха да мажем кожичката, където са били шевовете.
Мазахме 20 дни и след 5 дни като спряхме да мажем
Кожичката доста се зачерви и има лек отток.
Питах нашия лекар какво да направя и той каза да продължа да мажа с този крем още 7 дни.
Искам да попитам какво е вашето експертно мнение
Какво трябва да направим.
Благодаря Ви.
Извинявам се за дългия пост.
Проф. Бранков преди около 2 месеца направиха пластика на детето ми, което е на 4 г.
Всичко мина нормално, но месец след манипулацията бяхме на преглед и му изписаха бетазон 1.
Казаха да мажем кожичката, където са били шевовете.
Мазахме 20 дни и след 5 дни като спряхме да мажем
Кожичката доста се зачерви и има лек отток.
Питах нашия лекар какво да направя и той каза да продължа да мажа с този крем още 7 дни.
Искам да попитам какво е вашето експертно мнение
Какво трябва да направим.
Благодаря Ви.
Извинявам се за дългия пост.
- професор Бранков
- Модератор
- Контакти:
За каква пластика става дума? Ако е частична, без изрязване на кожичката (циркумцизия), обикновено се препоръчва мазането на шевната линия с бетазон. Зачервяването говори за реакция към крема. Може би ще трябва друг вид крем, но не мога да го предпиша без да съм видял детето.
Здравейте,не знам как да направя нова тема,за това пиша тук,надявам се на отговор,синът ми е с коронарна хипоспадия,ще го оперират май месец,преди седмица му забелиха пишлето,правя всичко,което са ми казали,струва ми се,че кожичката вече се е слепнала отново,това възможно ли е само за 7 дни,благодаря.
- професор Бранков
- Модератор
- Контакти:
Възможно е, но не е проблем. Когато направят операцията за хипоспадията ще коригират и кожичката.