Вирусна пневмония при три месечно бебе

◼ Гноен емпием ◼ Вродени болести на белите дробове
Отговори
marychery
Регистриран: 27 яну 2006, 11:57

Вирусна пневмония при три месечно бебе

Мнение от marychery » 08 мар 2006, 10:09

Здравеите и от мен. Форумът ви е чудесен и много полезен за нас майките.Благодаря за бързите и компетентни отговори и съвети.Аз също имам въпрос.Племенникът ми сега е на 3м.Беше на 20дена когато започна да кашля и беше със слаба хрема.Това състояние утихна за малко(за около седмица) и след това започна на ново като кашлицата ставаше все по лоша.GP го слуша 3-4 пъти и гърдите му все бяха чисти.Изписа физиологичен р-р в нослето и сироп за кашлица на др.Тайс. Така почти 3 месеца .Естествено бебето няма и поставени ваксини.Преди две седмици сестричките му се разболяха от варицела и така бебо не беше воден на доктор около 15 дена,в това време кашлицата намаля, но стана много лоша и гърдичките му започнаха да свирят.Когато отидоха на контролният преглед за каките , се оказа че малкият е с двустранна вирусна пневмония.Сега вече 8 дена е в инфекциозна болница с пневмония и естествено варицела.Въпросът ми е , не можеше ли да се предотврати това състояние при толкова малко бебе и дали за тези 15 дена се е развила пневмонията,след като той кашля почти 3 м. Дали това може да остави някакви по- сериозни здравословни последствия?Предварително Ви благодара. :(

Потребителски аватар
Доц. Шивачев
Модератор
Регистриран: 07 юни 2005, 14:30
Контакти:

Мнение от Доц. Шивачев » 10 мар 2006, 12:37

Здравейте,
за тази кашлицата от три месеца може да има много причини, като една от тях е и алергия. За това е уместна консултация с детски алерголог. Понякога секретите от носа се стичат и дразнят носоглътката, което предизвиква кашлицата. По отношение на вирусната пневмония, да тя може да се развие за такъв срок, а дали е имало някакви предразполагащи фактори, не мога да Ви отговоря без необходимите изследвания (поне рентгенова снимка). Ако искате след като ви изпишат доведете детето при нас за консултация или го консултирайте с детски пулмолог.
С уважение.

marychery

Мнение от marychery » 10 мар 2006, 19:36

:P Благодаря Ви д-р Шивачев за отговора.Ще започна с това, че бебо вече е добре и си е в къщи.Моля да ме извините, ако някои от нещата които напиша не са точно обяснени, но аз ще говоря просто като пациент.Бебето има направена ренгенова снимка, по която лекарите са заключили, че се касае именно за вирусна пневмония(не се виждат бели петна по дробчето)Направени са и пълна кръвна картина и урина - всички резултати са нормали.Пиша Ви това, защото до колкото знам показателят Eo - езинофили в кръвта говори за наличието на алергичен процес в организма.Бихте ли ми казали талон за какав специалист е необходим за да ви посетим в Пирогов.Отново Ви благодаря за вниманието.

Потребителски аватар
Доц. Шивачев
Модератор
Контакти:

Мнение от Доц. Шивачев » 12 мар 2006, 17:38

Радвам се , че вече сте здрави. По принцип талона е за консултация с хирург, но и да нямате такъв не е никакав проблем. До края на месеца съм всеки ден до 14 часа.
вътрешен 9154-447. До скоро.

Гост

Мнение от Гост » 15 мар 2006, 16:06

Уважаеми д-р Шивачев, сърдечно благодаря за отзивчивостта и вниманието.След прегледа при доц. Переновска бебо е приет отново в болница :cry: .Направили са му венозно урбазон(еднократно) и е на инхалации с вентолин, и капки за нослето.Отново много Ви благодаря, за това, че се ангажирахте да прегледате бебето и ще Ви пиша когато се оправи и го изпишат. :D

marychery

Мнение от marychery » 15 мар 2006, 16:09

Съжалявам, но в бързината съм забравила да се регистрирам и съм влязла като гост.
Отново Благодаря!

marychery

Мнение от marychery » 17 мар 2006, 15:24

:cry:Уважаеми д-р Шивачев, пиша Ви само за да кажа, че бебо все още доста свирка, и най-вероятно днес следобяд ще му направят повторно урбазон.В лечението му е включен и венозен антибиотик който му поставят веднъж на ден.

Потребителски аватар
Доц. Шивачев
Модератор
Контакти:

Мнение от Доц. Шивачев » 18 мар 2006, 14:38

мисля че ще трябва по- сериозно лечение, защото промените не бяха отзвучали. надявам се , че всичко с бебо ще е наред ,в добри ръце е .

marychery

Мнение от marychery » 23 мар 2006, 23:59

Уважаеми д-р Шивачев, все още не мога да се похваля, че бебето си е в къщи, но поне вече е доста по-добре, храни се чудесно, и вече започват да намаляват дозата на урбазона(който от неделя до сега му бият всеки ден),а антибиотика ще го пие вече през устата.Надявам се скоро да си го приберем в къщи.Сърдечни поздрави.

Гост

Мнение от Гост » 27 мар 2006, 00:35

Здравейте отново, с риск да стана досадна отново реших да Ви напиша как е бебето.След като вчера се зарадвахме, че най - после е по - добре, днес отново много е хриптял, и са започнали наново с урбазона и инхалациите на 4 часа :shock: .
.Следобед хрипчетата са били по - повърхностни, но вечерта отново са се усилили.Вече не смея да си помисля за това кога ще се прибере.Може да се похвалиме само с това, че вече сме на 4мес. и имаме зъб.
С уважение marychery

Отговори