Вирусна пневмония

◼ Гноен емпием ◼ Вродени болести на белите дробове
Отговори
Worry

Вирусна пневмония

Мнение от Worry » 03 яну 2006, 21:11

Здравейте!
Пиша Ви поради нуждата от съвет. Имам дъщеря на 3 г. Ходи на детска градина. Знаете как е - през седмица с темпетура, кашлица и сополи, лекуваме вечно грип, въпреки превантивните мерки (Респивакс и Есберитокс). Дали е така не знам, защото всички лекари казват, че грип с антибиотик не се лекува, а все с антибиотик приключват "битките" ни с тези вируси.... Последно ни уплашиха с вирусна пневмония. Това усложнение от грипа ли е? Какви последици може да има за детето? Има ли профилактика на това заболяване?
Много Ви благодаря за всяко мнение....

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1849
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

вирусна пневмония

Мнение от професор Бранков » 05 яну 2006, 17:48

Здравейте,

д-р Шивачев е в провинцията и ще отговоря аз.

Лично за мен "вирусна пневмония" е много мъгляво понятие.
Обикновено такава е диагнозата, когато няма какво друго да се каже.
Вирусната инфекция би могла да се установи в белия дроб, като част от общата инвазия. След 3 - 5 ия ден тя се наслагва с бактериална пневмония и едва тогава са нужни антибиотици. Нещата опират до лекарско умение, пълно изследване на кръвната картина, рентген на бял дроб (по преценка). Но има редица други тестове - например микробно изследване на гърлен и носен секрет.
Правилно сте имунизирали детето. Не говоря конкретно, но често лечението на деца се дава напосоки. Протрахирано (тоест на тласъци и продължително) протичат неправилно лекуваните инфекции.

Ако желаете академична консултация, потърсете от мое име доц.д-р Переновска от детската клиника на Александровска болница (зад високата сграда на Майчин дом).

Надявам се, че съм Ви бил полезен.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори