Забелване на пенис

Отговори
blagoev
Мнения: 9
Регистриран: 23 ное 2016, 23:59

Забелване на пенис

Мнение от blagoev » 26 май 2017, 13:42

Здравейте професор Бранков,
сина ни е на 1г и 3 месеца.Педиатъра на бебето ни препоръча да не пипаме пишлето му до 6-я месец. Тогава обаче имахме бактерия в урината и се налагаше взимането на стерилна урина. тя го забели съвсем малко, колкото да се покаже главичката. Пак така ни каза да не го пипаме и опъваме и да го тормозим. Единственото,което сме правили е да го подръпнем, колкото да го измием с водичка при баня. Наскоро забелязохме нещо като пъпка от,която излизаше секрет вероятно въпросната смегма. След редовната консултация миналата седмица, педиатъра ни даде направление за уролог, защото имаше съмнение за фимоза. Отидохме в Пирогов и му забелиха пишлето. Доктора ни изписа Дипрогента маз и ни посъветва да го забелваме и мажем по 3-4 пъти на ден в продължение на една седмица и после вече да правим забелването и миенето с водичка вечер при баня, както до сега. Проблема е, че пишлето му е доста зачервено вероятно от травмата при манипулацията и леко сякаш подуто. много плаче, когато пишка и се стиска и чак, когато вече не може да стиска пишка и направо пищи. Освен това в деня на забелването имаше капчици кръв по памперса. какво друго можем да направим, за да облекчим болките му? Четох, че препоръчвате и компреси с риванол. Сега ще пробваме и с това. Днес е вече втори ден от забелването и при подръпване кожата му е алено червена. Освен това е доста трудно да върнем кожата обратно след намазване. Има ли някакъв начин това да стане по-лесно?
Колко време е необходимо след една такава травма да се възстанови пишлето му?

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1822
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Забелване на пенис

Мнение от професор Бранков » 31 май 2017, 17:56

Здравейте, извинете, че се забавих, бях блокиран за форума.
При такава травматична манипулация кожичката е разкъсана, лигавицата е увредена и според мен е по-добре да не правите манипулации, а само компреси с риванол. Може да опитате със забелване само вечер когато нещата се успокоят. Мажете го с дипрогента, но за кратко време. За 4 - 5 дни ще отминат проблемите.
Проблемът изобщо е в преценката, дали е трябвао да се забели или не. Това става индивидуално, съобразно локалното състояние.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори