Хемангиом под окото
-
ninajeliazkova
- Регистриран: 05 яну 2015, 18:42
Хемангиом под окото
Здравейте Д-р Бранков,
Дъщеря ми е на 25 дни. Роди се със "синина" на лявата буза на лицето, обхващаща цялата скула. До изписването ни от болницата (на 6-тия ден) въпросната "синина" беше избледняла и мястото леко жълтееше, като се виждаха множество капиляри. Лекарите ми казваха, че "синината" се е получила при раждането (раждах нормално, а детето се роди 4200). Постепенно цялото място започна да червенее, като всеки ден става все по-червено. Правила съм консултация с двама детски лекари, които първоначално казаха, че вероятно говорим за хематом. Днес обаче на консултацията ми казаха, че се касае за хемангиом и трябва да чакаме да видим какво ще "излезе". Живеем в малък град и бих желала да потърся и друго мнение, още повече че ако се касае действително за хемангиом, тук няма кой да ми даде компетентно мнение и евентуално лечение. Притеснява ме това, че нараства и то много бързо. Прилагам снимки - едната от болницата , втората - от преди два дни. Моля Ви ако е възможно да ми кажете действително ли е хемангиом и какво следва да предприемем, за да предотвратим развитието му и да го лекуваме. Благодаря предварително!
Дъщеря ми е на 25 дни. Роди се със "синина" на лявата буза на лицето, обхващаща цялата скула. До изписването ни от болницата (на 6-тия ден) въпросната "синина" беше избледняла и мястото леко жълтееше, като се виждаха множество капиляри. Лекарите ми казваха, че "синината" се е получила при раждането (раждах нормално, а детето се роди 4200). Постепенно цялото място започна да червенее, като всеки ден става все по-червено. Правила съм консултация с двама детски лекари, които първоначално казаха, че вероятно говорим за хематом. Днес обаче на консултацията ми казаха, че се касае за хемангиом и трябва да чакаме да видим какво ще "излезе". Живеем в малък град и бих желала да потърся и друго мнение, още повече че ако се касае действително за хемангиом, тук няма кой да ми даде компетентно мнение и евентуално лечение. Притеснява ме това, че нараства и то много бързо. Прилагам снимки - едната от болницата , втората - от преди два дни. Моля Ви ако е възможно да ми кажете действително ли е хемангиом и какво следва да предприемем, за да предотвратим развитието му и да го лекуваме. Благодаря предварително!
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Re: Хемангиом под окото
Ако съдя по фотосите, това е от т.н. плоски или повърхностни хемангиоми. Те нарастват за период до 1 - 2 години, и след това имат обратно развитие. При вашия случай няма гаранция дали това плоскостно образувание няма да нарастне в обем. Според мен възрастта на детето не е подходяща за вътрешно приемане на лекарството "пропранолол", но при тенденция за растеж е препоръчително болнично лечение със следене на някои параметри - пулс, кръвно налягане, кръвна картина. Засега бих ви препоръчал да намазвате участъка с препарата Гелтим (Тимолол), който служи за лечение на очно налягане. Все пак в скоро време елате в Токуда на консултация с д-р Масларска, шеф на неонатологията.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !
Здравейте. При нас случая е абсолютно същия, ако може майката да сподели какво е развитието? Ако желае може да се свърже с мен чрез ЛС за телефонния ми номер. Ние утре имаме час при доц. проф. д-р Кадурина във ВМА.
- професор Бранков
- Модератор
- Контакти:
Не съм много убеден, че лазерното лечение е най-подходящо за бебе или дете в ранна възраст. Особено в близост до очите.
Уважавам проф.Кадурина и нейната сътрудничка д-р А.Шеф, но за различните варианти на съдовата патология има различни лечебни подходи.
Уважавам проф.Кадурина и нейната сътрудничка д-р А.Шеф, но за различните варианти на съдовата патология има различни лечебни подходи.
-
ninajeliazkova
Здравейте"rumence", чак днес видях коментара Ви. Не успах да пиша на лични - явно има някаква забрана. Ние започнахме да мажем хемангиома с "Томоптик" и към настоящия момент той не нараства, но и не намалява размера си. Значително по-светъл е.... Но има още мнго какво да се желае. Капилярчетата се виждат, а около тях кожата също е червена. Има дни, в които сякаш е много избледнял, а има такива, в които е много червен. При по-продължителен плач хемангиома става много червен. При Вас какво е равитието?rumence написа:Здравейте. При нас случая е абсолютно същия, ако може майката да сподели какво е развитието? Ако желае може да се свърже с мен чрез ЛС за телефонния ми номер. Ние утре имаме час при доц. проф. д-р Кадурина във ВМА.
Здравейте,моята дъщеря се роди с такова плоско червено петно на лицето.След различни консултации и третиране с лазер ,реших да се консултирам с др .Бранков и той препоръча мазане с Тимолол гел(ГЕЛТИМ).След първия месец вече се забелязва повлияване и честно казано много се успокоихме.Другото ,което повлиява е лазера,но той се прави при по-големи деца,детето трябва да е спокойно и да стои мирно, нужни са и доста процедури...Когато дъщеря ми беше още бебе,ходихме на консултация и при доцент Стефанова в Пловдив,но според мен ,от всички възможни лечения,др. Бранков ни препоръча най-добрия вариант и съм много доволна от резултата.Ако това петънце на снимката е от същия тип ,най-вероятно ще е само кожен дефект,тъй че няма за какво да се тревожите.На моята дъщеря поизбледня доста и ще продължавам да го мажа ,радвам се ,че не предприехме лечение с кортикостероиди!
- професор Бранков
- Модератор
- Контакти:
Радвам се за вас
Елате при мен след месец да видим етапния резултат. Надявам се, че сте правили фотоснимки.
Привети!
проф.Бранков
Елате при мен след месец да видим етапния резултат. Надявам се, че сте правили фотоснимки.
Привети!
проф.Бранков
Здравейте и от нас! След обикаляне на болници и консултации с различни лекари най-накрая стигнах до д-р Масларска в болница Токуда. След направената от нея консултация решихме ,че най-добре е да се започне лечение с пропранолол. Вече почти 8 месеца се лекуваме. Лечението даде много добри резултати (положението при нас беше почти както при вас , но с много бързо развитие) в момента има само увредени капиляри. От 6 месеца живеем в Холандия и тук се лекуваме по същия начин. Следващия месец имаме консултация и тогава ще решат дали да се спре. Ако имате facebook ili skype мога да ви изпратя и снимки https://www.facebook.com/n.ch.d.m или в skype rummence88ninajeliazkova написа:Здравейте"rumence", чак днес видях коментара Ви. Не успах да пиша на лични - явно има някаква забрана. Ние започнахме да мажем хемангиома с "Томоптик" и към настоящия момент той не нараства, но и не намалява размера си. Значително по-светъл е.... Но има още мнго какво да се желае. Капилярчетата се виждат, а около тях кожата също е червена. Има дни, в които сякаш е много избледнял, а има такива, в които е много червен. При по-продължителен плач хемангиома става много червен. При Вас какво е равитието?rumence написа:Здравейте. При нас случая е абсолютно същия, ако може майката да сподели какво е развитието? Ако желае може да се свърже с мен чрез ЛС за телефонния ми номер. Ние утре имаме час при доц. проф. д-р Кадурина във ВМА.
-
ninajeliazkova
Здравейте професор Бранков,
Вече прочти 11 месеца прилагаме "Тимоптик". Хемангиома е по-светъл, но от около 3-4 месеца няма никаква промяна. Въпросът ми е до кога трябва да го мажем и евентуално може ли да предприемем друго лечение? Благодаря Ви!
Вече прочти 11 месеца прилагаме "Тимоптик". Хемангиома е по-светъл, но от около 3-4 месеца няма никаква промяна. Въпросът ми е до кога трябва да го мажем и евентуално може ли да предприемем друго лечение? Благодаря Ви!
- професор Бранков
- Модератор
- Контакти:
Здравейте,
може да продължите с мазанено на хемангиома. Правилото е да се нанася на много тънък слой. Изчаквайте търпеливо, с времето ще избледнее съвсем.
Бихте ли ми пратили актуална снимка? Може на brankov@pedsurg.net
може да продължите с мазанено на хемангиома. Правилото е да се нанася на много тънък слой. Изчаквайте търпеливо, с времето ще избледнее съвсем.
Бихте ли ми пратили актуална снимка? Може на brankov@pedsurg.net