За или против манипулации при малки момченца

Отговори
kokobbbbb
Мнения: 1
Регистриран: 04 юли 2014, 21:45

За или против манипулации при малки момченца

Мнение от kokobbbbb » 04 юли 2014, 21:55

Здравейте,пишат ви двама притеснени родители от Габрово.Дето ни е на 9 месеца и за първи път вчера един доктор уролог,без наше съгласие му заголи пениса.Какво бихте ни посъветвали да процедираме оттук нататък-да продължаваме ли със заголването и мазане с някакъв крем-лекарство или да оставим нещата както са си-да не пипаме изобщо.Какви са според вас рисковете от сраствания,замърсявания и т.н. Благодарим Ви предварително за отговора.

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1819
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: За или против манипулации при малки момченца

Мнение от професор Бранков » 05 юли 2014, 19:50

От моя опит знам, че няма общи правила при т.н.фимоза - слепването на кожичката. При някои бебета от раждане всичко е наред, при други с едно забелване нещата си идват на мястото, при трети забелването води до проблеми ... и т.н. Всичко е индивидуално и се преценява при всеки отделен случай. За препоръчване е първата консултация (манипулация) да извърши детски уролог или детски хирург. Макар че и там няма гаранция... Аз лично не препоръчвам ранното забелване, освен ако няма запушване на пикочните пътища или начална инфекция... Пак казвам, преценката е индивидуална.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

dvalentino
Мнения: 2
Регистриран: 19 ное 2015, 20:24

Re: За или против манипулации при малки момченца

Мнение от dvalentino » 19 ное 2015, 20:36

Здравейте д-р Бранков пише ви един обезпокоен родител... бих желал да ви попитам значи всичко започна когато нашият син беше на около 2 месеца всичко си вървеше нормално докато един ден една наша позната дойде на гости и видя пениса на малкия и посъветвала жената да го напъва за да го отвори в следствие на това жена ми съответно го е направила и разкарвавила пениса на детето и след това спряхме да го бутаме .Детето го водихме на детски хирург който каза че е с фимоза и е за отваряне на бубата та следователно искам да попитам да отиваме ли да извършим манипулацията или можем спокойно да изчакаме детето вече е на 1 год. и 3 месеца продалжаваме да опитваме да я забелим като не настояваме мнг просто няколко леки подръпвания при къпане но от два дни забелязахме нещо като бяло връхче което е на бубата та искам да попитам възможно ли е това да е смегма защото до сега не сме забелязали нещо да излиза от пениса на синът ни но немога и да преценя къде точно е това връхче дали на главичката на пениса или под самата кожичка защото той хич не обича да го пипаме там.Всеки ваш съвет би ни бил от голяма полза .Благодаря ви предварително!!!

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1819
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: За или против манипулации при малки момченца

Мнение от професор Бранков » 25 ное 2015, 23:10

Явно има патологична фимоза, а бялото натрупване е полов секрет - смегма. Възможно е да се постигне успех с крем Дипрозон, но все пак трябва да преценя. Доведете детето в Детския център на Токуда.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори