Здравейте,
Синът ми е на 2г и 9м. Преди около месец след изхождане в тоалетната, водата около акото беше оцветена в червено (имам снимки, но подозирам, че не са позволени). Оказа се, че в градината са яли цвекло, но педиатърката ни смята, че изглежда като кръв. Това се повтори, но в по-малко количество миналата седмица, пак се оказа, че са яли цвекло. Вчера отново, но беше малко по-оранжево. В последствие се сетих, че е ял ярко червена бисквита на предния ден.
По съвет на педиатърката ще пуснем изследване за калпротектин. Нещо друго трябва ли да се изследва на този етап?
Благодаря предварително!
Евентуална кръв в акото
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Re: Евентуална кръв в акото
Вашият разказ е много объркващ. Първо ме интересува дали детето има запек, дали се изхожда трудно и с напъване, как се храни и какъв режим на изхождане има. Трябва да се мисли за фисура вследствие запек, която кърви. Има ли някаква хранителна алергия. Тоест трябва обстоен преглед.
Калпротектинът е добре като назначение, с него се изследва предполагаемо инфекциозно заболяване на червата. Но за кръвта трябва да се изследва за окултни кръвоизливи. И на първо време спрете цвеклото, и други червени плодове. Това е на този етап.
Калпротектинът е добре като назначение, с него се изследва предполагаемо инфекциозно заболяване на червата. Но за кръвта трябва да се изследва за окултни кръвоизливи. И на първо време спрете цвеклото, и други червени плодове. Това е на този етап.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !
Здравейте и благодаря за отговора!
Първият път, когато се случи, се напъваше в тоалетната, не мога да го нарека запек, но имаше някаква промяна в изхожданията му в този период - бяха по-твърди и отнемаше повече време в тоалетната. Най-вероятно се дължеше на по-твърда храна в менюто. Затова педиатърката изписа фибри и чрез тях регулирахме изхожданията.
Няма установени хранителни алергии, нито подозрения за такива.
Преди малко пуснах двете изследвания - калпротектин и окултно кървене.
Още веднъж благодаря!
Първият път, когато се случи, се напъваше в тоалетната, не мога да го нарека запек, но имаше някаква промяна в изхожданията му в този период - бяха по-твърди и отнемаше повече време в тоалетната. Най-вероятно се дължеше на по-твърда храна в менюто. Затова педиатърката изписа фибри и чрез тях регулирахме изхожданията.
Няма установени хранителни алергии, нито подозрения за такива.
Преди малко пуснах двете изследвания - калпротектин и окултно кървене.
Още веднъж благодаря!
Не бих го нарекла сериозен запек*, извинявам се сега видях какво съм написала
- професор Бранков
- Модератор
- Контакти:
Дотук добре, а сетне? Нали ви казах, че трябва преглед от детски хирург.
Да, исках да събера резултати от изследванията и да проследя изхожданията тази седмица без червени храни, за да разполагам с тази информация на прегледа.
Можем ли да дойдем при Вас?
Междувременно резултатите са готови и в норма.
Можем ли да дойдем при Вас?
Междувременно резултатите са готови и в норма.
- професор Бранков
- Модератор
- Контакти:
Аз преглеждам в Детския център на Токуда.
Ще се видим в понеделник
Благодаря Ви!
Благодаря Ви!