7-ми април – Световен ден на здравето.

Днес отбелязваме Световния ден на здравето. Датата е избрана през 1948 г. заедно с основаването на Световната здравна организация. От 6.02.1964 г., в България този ден се чества и като Ден на здравния работник.

Поздравление от Проф. д-р Асен Балтов, Изпълнителен Директор

Уважаеми колеги,

Изключително ми е приятно да Ви поздравя по повод 7-ми април – Световен ден на здравето и професионален празник на медицинските специалисти!

В деня на нашия професионален празник искам да Ви пожелая да бъдете здрави самите вие, защото Вашето добро състояние гарантира на всички останали, че също ще са добре.

Пожелавам Ви да продължавате дългогодишната традиция да работите по пироговски – реагирайки бързо, адекватно, с висок професионализъм във всяка ситуация, но най-вече всеотдайно и раздаващо се за пациентите. Благодаря Ви за всичко, което правите за пациентите и за УМБАЛСМ „Пирогов”.

В момента вървим заедно по пътя на преструктурирането, който да ни изведе на по-добро, по-високо ниво. Убеден съм, че чрез диалогичност, последователност в действията и желание за двустранни усилия, ще постигнем по-добро ниво на здрвните грижи, които оказваме на пациентите.

Благодаря за всеотдайността и професионализма, които полагате денонощно, независимо дали е празник или делник!

Проф. д-р Асен Балтов,
Изпълнителен Директор
УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”