Фимоза при 7-годишно дете

◼ Слепване кожичката на пениса
Отговори
Gnus
Мнения: 1
Регистриран: 29 авг 2007, 18:14

Фимоза при 7-годишно дете

Мнение от Gnus » 29 авг 2007, 18:22

Синът ми е на 7 години.
Като бебе имаше стеснение на кожичката на пениса, май вродена фимоза, каквото било нормално за децата до 1 годинка. След това започна да става възможно забелването на главичката, като само част от ръбчето стоеше залепено към кожичката.
Сега отново има стеснение, такова, че не му пречи на уринирането. Не може да се разбере дали вътре има слепване между главичката и кожичката.
Това, което предприемаме, е ежедневно леко разтягане на кожичката, в посока забелване, а също и почистване с риванол на видимите места, но засега сме в началото и резултатът е почти невидим. Предполагам, че ако упорстваме, ще постигнем забелване. Не се престараваме с опъването, защото иначе се получават хематомчета по стегнатия пръстен, което сигурно не е много полезно.
Притеснението ми е да не би да се получи някакво замърсяване вътре, тъй като е невъзможно почистването. А и опасността от парафимоза ме притеснява. От друга страна, някъде прочетох, че при някои деца фимозата отшумява не в ранното детство, а при настъпване на пубертета. В такъв случай ще се окаже, че напразно сме се мъчили, а може и някоя психологическа травма да си докараме.
За себе си не помня да съм имал подобни проблеми.
Може ли да ме посъветвате какво да правя. Правилно ли постъпваме с тези процедури? Какво друго може да се направи? Да ходим ли на лекар?

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1822
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 13 сеп 2007, 06:14

Извинете ме, пропуснал съм въпроса Ви.
При Вашето момче трябва да се направи манипулация, най-добре под обща упойка. Няма сериозен проблем, но вече е време да приключите с това.
Потърсете ме в Детска хирургия на 952 21 37.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори