крипторхизъм

◼ Рефлукс ◼ Повръщане при хирургични заболявания
Отговори
m_sarafova
Мнения: 2
Регистриран: 01 фев 2016, 23:55

крипторхизъм

Мнение от m_sarafova » 04 фев 2016, 16:25

Здравейте проф.Бранков! На 27.01 бяхме на преглед при вас в болница Токуда. Разбрахме се да ви потърся началото на март месец, за да уточним дата за операция на сина ми. Той е с двоен крипторхизъм и е на 1 година. Препоръчахте ни преди операцията да сложим 3 инжекции с Прегнил, като последната инжекция трябва да се постави 10 дни преди операцията. Не разбрах обаче другите две в какъв интервал трябва да се сложат? След като бяхме на преглед при вас нашата педиатърка ни изпрати и на ендокринолог при Доц.Д-р Елисавета Стефанова , според която трябва да се изчака с операцията, защото когато детето проходи, има много голяма вероятност тестисите сами да паднат и да не се налага операция. Тя каза , че в нейната практика е имало много такива случаи. Въпросът ми е дали това е възможно и трябва ли да изчакаме, докато проходи детето? Имам и въпрос относно Прегнила, в бг мама , където от 2006 година отговаряте на въпрроси свързани с крипторхизма, категорично отричате да се слагат хормони. Защо сега сте на друго мнение и има ли някакви необратими последствия от поставянето им? Благодаря за отделеното време и хубав ден!
Поздрави,
Мария

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1815
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: крипторхизъм

Мнение от професор Бранков » 05 фев 2016, 13:38

Имам чувството че не сте ме разбрали и не сте дочули. Казах, че не харесвам употребата на Прегнил, но в някои случаи като вашия - с двустранен крипторхизъм, хормоните имат предимство. Казах че се слагат веднаж седмично. Ако ендокринологът може да оперира, обърнете се към нея за операцията. Аз бях достатъчно ясен. Докато проверявате по сайтовете, аз вече си запълних графика за операции. Така че имате възможност да изчакате.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

m_sarafova
Мнения: 2
Регистриран: 01 фев 2016, 23:55

Re: крипторхизъм

Мнение от m_sarafova » 08 фев 2016, 11:30

Благодаря за бързия отговор проф.Бранков! Да, когато бяхме при вас бяхме изключително притеснени и объркани и определено не разбрахме няко неща, затова реших да ви пиша. Съжалявам, ако по някакъв начин съм ви засегнала с въпросите си. Със сигурност ще оперираме детето, когато Вие можете, но бях длъжна да попитам вашето мнение. Щом графика ви е изпълнен март месец, отпада ли уговорката да ви се обаждам и в такъв случай да забавя слагането на прегнила?Относно четенето във форумите-четох само и изцяло вашита коментари, защото исках да се информирам какво ни предстои. Благодаря за отделенито време! Хубав ден ви желая!

Отговори