Чревна непроходимост

◼ Рефлукс ◼ Повръщане при хирургични заболявания
Отговори
Ирен

Чревна непроходимост

Мнение от Ирен » 22 юли 2005, 12:48

Здравейте! Радвам се, че вече има място на което човек може да задае въпросите си свързани със здравето на децата.Моят въпрос е какви са причините, които могат да доведат до чревна непроходимост при бебетата и какви са последиците от това?
Благодаря!

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1815
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Чревна непроходимост

Мнение от професор Бранков » 22 юли 2005, 19:59

[quote="Ирен"] Моят въпрос е какви са причините, които могат да доведат до чревна непроходимост при бебетата и какви са последиците от това? [/quote]

Здравейте Ирен,
фактът, че ми задавате този въпрос, ми подсказва, че нямате проблеми с чревната функция на Вашето бебе (или ако още нямате бебе, Ви пожелавам да Ви се роди живо и здраво).
Чревната непроходимост при бебетата много често е от хирургичен характер - прекъсване на континуитета на чревния тракт или сериозни функционални смущения. Има и още, но е доста сложно.
Други причини са от нехирургичен характер.
Ролята на специалиста е да прецени своевременно състоянието на бебето и да постави диагноза. Тези специалисти са педиатрите и детските хирурзи.
Апропо, следващата седмица започвам публикуването в сайта на кратък професионален учебник (за медици) и на популярни текстове (за родители). Следете ни редовно и ни препоръчвайте, моля с благодарност, на други родители. Ние тепърва започваме да се разгръщаме.

С уважение
д-р Бранков
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори