Здравейте, проф. Бранков!
Понеже получих разнопосочна информация за това как се поставя памперс при новородено бебе от мъжки пол, реших да Ви попитам кое според Вас е по-правилно - да се повдига чурката и тестисите при поставяне на памперса или да се остави половият орган в съвсем нормално положение. Едни ме съветват да правя първото, други го отричат, поради което аз съм в недоумение кой е правилният вариант. И още един въпрос - при изписване от родилното, сестрата, която къпеше моя син, каза, че той има асансьорен тестис и следва да бъде наблюдаван дали ще слезе в скротума или не. До каква възраст може да се изчаква за промяна на положението на тестиса и има ли случаи при асансьорен тестис, без операция, той да заеме от само себе си мястото си в скротума до навършване на определена възраст? Благодаря предварително за информацията!
поставяне на памперс на новородено и асансьорен тестис
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Re: поставяне на памперс на новородено и асансьорен тестис
Честна дума, няма никакво значение как се поставя памперса. Органите си имат собствено поведение и не застават така, както искаме. Има подобен виц за мъжа, когото попитали къде го слага в панталоните - в ляво, в дясно, нагоре, надолу... Човечецът се поболял от много мислене....
Та... във всяка шега си има истина. Не си създавайте стрес по въпроси, които не са подвластни на нас. Просто не пристягайте много памперса, за да има в чатала свобода на движение.
Колкото до подвижния тестис - той може постепенно да слезе в торбичката до към 1-та годинка, а може и да остане високо. На тази възраст трябва да се консултирате с детски хирург.
Грижете се спокойно за синчето си!
проф.Бранков

Та... във всяка шега си има истина. Не си създавайте стрес по въпроси, които не са подвластни на нас. Просто не пристягайте много памперса, за да има в чатала свобода на движение.
Колкото до подвижния тестис - той може постепенно да слезе в торбичката до към 1-та годинка, а може и да остане високо. На тази възраст трябва да се консултирате с детски хирург.
Грижете се спокойно за синчето си!
проф.Бранков
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !