Здравейте професор Бранков.
Обръщам се към Вас за съвет как да постъпим. При нас случаят е такъв. Синът ми е на 8 години. Когато беше на 3 г. го водихме при д-р Маджуров в Бургас за съмнение за асансьорен тестис. Всъщност единият е там, а другият ту се появява ту се скрива, при затопляне примерно след баня винаги е долу, но в по-чести случаи не го напипваме. Тогава докторът ни каза, че не е опасно и тестиса сам ще падне. Да но вече сме на 8 год. и нещата продължават по същия начин. Прави ми впечатление, че размера на чурчицата му не нараства особено много за възрастта му, възможно ли е да е от проблема с тестиса. Вчера го водихме при уролог в Бургас и той ни попита на колко е години и щом отговорих, че е на 8 г. той направо ми се скара, че толкова сме чакали, този проблем трябвало да се отстрани най-късно до 6 години. Изписа ни Прегнил 1500 - 10 инжекции, това правилно лечение ли е според вас или да търсим и друго мнение. Каза да пробваме първо с това, ако няма ефект после предполагам ще бъде оперативно. Нищо конкретно не ни каза, какви са рисковете какво следва и така, никакво обяснение, доста грубо и стресиращо подходи. Моля за вашето компетентно мнение как да постъпим.
Асансиорен тестис при 8 годишно дете
- професор Бранков
- Модератор
- Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
- Контакти:
Re: Асансиорен тестис при 8 годишно дете
При асансьорен тестис операция за неговото фиксиране се прави към 4 - 5 годишна възраст, защото винаги има малка съпътствуваща херния, която го тегли назад. Прегнил няма да помогне на тестиса, нито на пениса - той ще се увеличи временно, после ще спадне. Лечение с хормони се прави само при доказана дисфункция.
Това го казвам теоретично. Доведете детето да го прегледам. Може да ме потърсите на 0888 373 857
Това го казвам теоретично. Доведете детето да го прегледам. Може да ме потърсите на 0888 373 857
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !