Това забелване ме притеснява

◼ Слепване кожичката на пениса
Отговори
Desislavazaikova
Мнения: 1
Регистриран: 16 ное 2014, 14:51

Това забелване ме притеснява

Мнение от Desislavazaikova » 16 ное 2014, 15:11

Здравейте д-р Бранков!
Наистина не знам от къде да започна...
Имам син на 1,6г. на 6 месеца беше опериран от хидронефроза на ляв бъбрек. Операцията беше в Пирогов при доктор Габриела Минова. Всичко е наред сега, ходим на прегледи редовно. Притесняваме това, че още от малак го забелвам, а после спрях след операцията, за да бъда по- точна. На последната ни консултация с д-р. Минова тя му погледна пишлето и ми се скара, че не го забелвам и че ако не започна може да стигнем до операция. Аз четох много статии и не ми се струва редно това забелване, но все пак уролог ми го казва и започнах пак. Тя ми каза до един месец че трябва да е забелена. След нова година каза да отидем пак на преглед. Както и да е аз продължавам с това забелване, но вчера натиснах по- сериозно и малкия го заболя. Вътре имаше нещо бяло което спира главичката да се покаже прилича на ципичка, но като натиснах по- силно и тя всякаш се отмести, но не посмях да проверя, защото ме е страх. Вечерта плака малко сигурно го дразнеше при уриниране, а днес не желае да пишка в памперса, а като го махна си пишка нормално. Не е зачервен поне външно, не го боли постоянно. Въпроса ми е дали трябва да го водя на детски хирург и дали трябва да продължавам да забелвам след като вече съм започнала? Притеснявам се че като отидем пак при д-р. Минова и ако не е забелен ще иска да го оперира, а аз не желая.
Благодаря Ви и всичко добро!

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1819
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Това забелване ме притеснява

Мнение от професор Бранков » 18 ное 2014, 15:34

Точно в тази прозрачна ципичка е основния въпрос. Това представлява слепването на две лигавици - на кожичката и на главичката. Ако тя трябва да се раздели, това по никакъв случай не трябва да става насилствено. Може евентуално с финни манипулации под обща упойка.
Не знам как е вашия случай, но хирургична пластика се налага тогава, когато има оформен кожен фимозен пръстен.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

e12345
Мнения: 2
Регистриран: 07 окт 2015, 21:09

Re: Това забелване ме притеснява

Мнение от e12345 » 07 окт 2015, 21:39

Здравейте,професор Бранков
Преди два дни мая племенник,който е на 6 месеца го забелиха и в момента е много подуто мястото и зачервено. ЛЛ ми каза, че трябва да се забелва всеки ден,а друг доктор ми каза,че повторното забелване е след 3-ия ден и да го промиване с реванол и да се маже с дифламол. Моля Ви за съдействие. Предварително Ви благодаря.

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1819
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Това забелване ме притеснява

Мнение от професор Бранков » 11 окт 2015, 20:17

Здравейте,
първо не става ясно защо е забелен толкова рано - аз не съм привърженик на това, освен по сериозни медицински причини.
Второ, щом това вече е станало, на първо време мястото трябва да се успокои с компреси, а после вие трябва поне 3 пъти седмично при къпане да повтаряте манипулацията.
Надявам се, че нещата са се успокоили.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори