Лека фимоза и късо гемче - препоръка за вид лечение?

◼ Слепване кожичката на пениса
Отговори
fimozza
Мнения: 1
Регистриран: 30 яну 2013, 13:09

Лека фимоза и късо гемче - препоръка за вид лечение?

Мнение от fimozza » 30 яну 2013, 13:28

Здравейте професор Бранков,
много се радвам, че открих място, където да задам своите въпроси и да получа компетентен отговор.
По всичко изчетено тук и в интернет пространстовото установих за себе си (без медицински познания), че имам късо гемче и лека форма на фимоза или твърде дълга кожичка. Причините да съдя за това са следните - като дете имах проблеми с оголването, ходих на хирург и той механично без рязане ми помогна да се оголи. Сега като по - голям (25г.) при отпуснато състояние нямам проблеми - забелва се спокойно. При еректирало състояние - също мога да го забеля, макар и с малки усилия но това, което ме притеснява е следното:
- когато е в еректирало състояние и кожичкта се качи зад главиката неможе да се върне обратно и се получава нещо като законтряне, когато е възбуден. Мисля, че става дума за кожен пръстен и имам дискомфорта, че чувствам известно напрежение, когато кожичката е зад главичката и ако настъпи ерекция - тя е леко затруднена.
- другото, което съм установил е късото гемче. Ако не е в напълно възбудено състояние и се опитам да придърпам кожичката по надолу от края на главичката - това гемче се опъва, гваличката се навежда и също чувствам дискомфорт.

Прочетох за частичните интервенции, които се правят и не е нужно само и единствено обрязване (от което се страхувам, заради високата чувствителност на главичката, която имам).
Въпроса ми е смятате ли, че това малко стеснение може да се оправи с ДИПРОГЕНТА крема, който препоръчвате и за какъв период от време? Как да се прилага самото намазване?.
Отностно късото гемче, четох, че ако се внимава може да не е нужна интервенция.
За сега нямам проблеми, защото не водя полов живот, но желая да бъда подготвен за него и всичко да е наред :)

Благодаря Ви за отделеното време!

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1795
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Лека фимоза и късо гемче - препоръка за вид лечение?

Мнение от професор Бранков » 06 фев 2013, 11:39

Опитайте с Дипрозон 0,05 %, но трябва да се мажете в стеснената част на кожичката поне 3 - 4 месеца. Колкото до гемчето, то не е проблем, когато кожичката е свободна. А при полов акт използвайте лубрикант - Глайтгелен.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори