инфекция и други проблеми

◼ Слепване кожичката на пениса
Отговори
Maria.St

инфекция и други проблеми

Мнение от Maria.St » 18 сеп 2006, 22:46

Здравейте!

Първо искам да благодаря на д-р Бранков и на всички негови колеги за чудесния форум и желанието да помагате. Бих искала да се възползвам, поради проблем, с който не мога да се справя...

Синът ми е на 3 год 3 мес.

За съжаление се информирах за съвременните становища относно "забелването" твърде късно, когато той вече беше на 1 година. Дотогава естествено беше надлежно "обработван" от джи пи то ни, в резултат на което кожичката отпред напълно беше отлепена и възникна дори обратния проблем - трудно се затваряше след забелване. След като прочетох какво трябва и какво не трябва да се прави, спрях при всеки тоалет да дърпам кожата, за да мия главата.

В следващите 2 години нещата останаха непроменени - кожичката така и не залепна отново. В единичните случаи, в които сме я пипали, трудно се прибираше обратно.

Това лято под въздействието на по-голямо другарче, детето започна само да си "отваря пишката" от време на време. Може би в резултат на това преди месец се върнахме от морето с възпаление. Отпред пенисът беше червен, подпухнал, с гнойна капка и не можеше да се отвори изобщо. Джи пи то ми обясни, че това се дължи на моето нежелание да забелвам всеки ден и как сега трябва задължително да го забеля, за да се изчисти инфекцията. След една седмица киснене в калиев пермангат, смрадлика, мазане с немибацин и гентамицин, нещата се оправиха. След отваряне обаче, кожата отпред започна още по-трудно да се прибира.

Дотук добре, обаче само след няколко дни последва ново оплакване - силен сърбеж, зачервяване, бял налеп, този път без гной и слепване. Реших, че са гъбички от антибиотика и, ядосана на джи пи то, си позволих на своя глава няколко пъти да го намажа с клотримазол. Оправи се, но пак само за няколко дни.

От вчера отново пенисът му отпред е червен, подпухнал, с гнойни капки по гащите, засега без слепване.

Това е историята, съжалявам за многословието, исках да съм изчерпателна, за да може да ме посъветвате:

1. Какво следва да се предприеме за инфекцията? Джи пи то настоява, че където и да го заведа, ще препоръчат бани с калиев перманганат/смрадлика и мазане с антибиотик, т.е. няма смисъл да го водя...

2. Как следва да се поддържа хигиената в нашия случай? Дали всяка вечер да се забелва изцяло пениса и да се измива със сапун (мнение на джи пи то) или да се измива само отгоре, без да се отваря?

3. Проблем ли е това, че трудно се прибира кожата, когато се покаже главата? Трябва ли да се предприеме нещо?

Още веднъж благодаря!

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1801
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 01 окт 2006, 07:02

Мария,
моля да ме извините, но съм пропуснал Вашето запитване. Този месец беше богат на събития и задължения.
При Вашия случай сигурно трябва да се предприеме някакво действие, но бих могъл да Ви дам съвет, ако лично видя детето. Възможно е да се наложи лека корекция, но явно въпросът е в инфекцията. Понякога нарушената нормална физиология на лигавицата на главичката може да доведе до сериозен проблем с голяма продължителност. Това се случва и при големи мъже. Тук думата имат кожните лекари - венеролози. Понякога се прави бактериално изследване.
Аз лично бих Ви препоръчал измиване и компреси с Риванол. Това е класическо антисептично средство. Прилагаме го при всички деца, на които е имало манипулации върху кожичката.
Ако все още имате нужда от консултация с нас, потърсете ме на 0888 373 857 да се уговорим да Ви приема тази седмица - обикновено по обедно време.
Още веднаж ме извинете!
доц.Бранков
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Гост

Мнение от Гост » 08 окт 2006, 10:09

Доц. Бранков,

Няма защо да се извинявате - мога да си представя колко сте зает и е страхотно, че изобщо намирате време да помагате и във форуми. Всъщност бях престанала да се надявам на отговор, надникнах тук случайно и искам да споделя продължението, за което предварително Ви моля да не ми се сърдите - то е това, което ми се случи в "Пирогов".

Като не получих отговор, волю-неволю, пак опряхме до джи пи то. Каза ни да отиваме в "Пирогов" - детски урологичен кабинет и успоредно с това пусна за изследване секрет.

В "Пирогов", след двучасово чакане, докторът ме подкани да му обясня "чевръсто" какъв е проблемът. Бях с две изнервени и изморени деца на ръцете и май не се справих много добре със сбития преразказ, защото докторът ме слуша ме в продължение на не повече от 15-20 сек.. Прегледа малкия за още толкова (поне с детето имаше подход, детето гък не каза) и отсече, че нищо му няма, да го мажа с "Дефламол". Да ама нищото се изразява в сърбежи, болки и периодично капчици гной по бельото.

Час след като излязохме от кабинета, се обадиха от лабораторията да ми кажат, че в секрета има бетахемолитичен стрептокок. А на доктора в "Пирогов" даже не успях да кажа, че сме пускали секрет, не се вмести във времето...

Искаше ми се да вярвам, че е бил такъв спец, че за 15 сек слушане и 15 сек преглед е стигнал до точната диагноза (баланопостит) и лечение, т.е. проблемът ще отмине след n на брой дни (колко ли - не успях да го попитам, на леглото беше вече следващият пациент). Уви.

Вече две седмици от тогава, проблемът продължава да се повтаря. Не само това, ами се добавиха други оплаквания (болка и напъни при уриниране - детето стои по половин час на гърнето, докато се изпишка, няколко пъти се напишква нощем, а от снощи е с 39.2 температура засега без симптоми на вирус). Дали и тези оплаквания са нищо.................

Не съм доктор, но бях принудена да чета и да се ровя. Друг доктор в друг форум ми каза, че детето вероятно има и цистит (че дори може циститът да е първичен) ПРЕДИ да се появят последните оплаквания. Това без дори да е прегледал детето, само въз основа на историята, която така и не успях да разкажа в "Пирогов". Сигурно нашият проблем е "нищо" в сравнение с други пациенти, които се лекуват там, но не спирам да се питам от тогава - трябва ли да чакаме да стане "нещо", за да се обърне малко повече внимание...........................

Съжалявам, доц. Бранков, за това продължение, надявам се да не се сърдите, че го споделих. За мен остава сега въпросът къде да намеря уролог, който да оправи възпалението и цистита (или каквото там има). При Вас, предполагам, е по-добре да го доведа, когато нещата са спокойни, да ми кажете проблем ли е, че трудно се прибира кожата...

Поздрави и още веднъж благодаря за форума и за вниманието!

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1801
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 10 окт 2006, 18:45

Много ми се иска да попитам, кой е този колега, но има ли смисъл? Пък и аз ги познавам и се опитвам до коригирам някои грапавини.
Но ситуацията е изнервяща, макар че това не е оправдание.
Потърсете ме на 952 21 37 и ще се опитам да ви помогна.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори