Почистване или забелване

◼ Слепване кожичката на пениса
Отговори
alex_gileva
Мнения: 2
Регистриран: 16 фев 2020, 00:18

Почистване или забелване

Мнение от alex_gileva » 16 фев 2020, 09:45

Здравейте,
Имам син на 4м и половина и честно казано съвсем се обърках и изобщо не бях подготвена за тези манипулации с пишлето... Личната на малкия каза леко при всяка баня да дърпам надолу като ми показа много набързо и общо взето нищо не разбрах. След като прочетох много статии, мнения и коментари по въпроса разбрах че трябва да се почиства като се дърпа съвсем леко и се измива с вода и бебешки сапун. Въпросът ми е : на този етап необходимо ли е да правя друго освен леко дърпане и измиване? Това достатъчно ли е заа да спомогна забелването след време?
Съпругът ми е имал проблем преди време и при първият му сексуален контакт е изпитал страшна болка по негови думи и сега не искал това да се случи при детето. Вярвам че той е бил единичен случай, но все още имам доста въпросителни в главата си.. Какво да направя, за да може синът ми да се развие добре и да не получи усложнения в бъдеще?

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1811
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: Почистване или забелване

Мнение от професор Бранков » 16 фев 2020, 14:47

На тази бебешка възраст не е нужно рязко забелване, просто правете това което Вие сама казвате: кожичката да се дърпа съвсем леко назад, на тласъци, доколкото позволява, и да се измива с вода и бебешки сапун. На определени периоди препуциумът трябва да се контролира от специалист, защото е възможно склеротично изменение и хронично възпление на върха на кожичката, което настъпва под влияние на запарването. Малко са тези като мен, които предпочитат консервативните мерки. Все пак важно е при съмнителни състояния да се търси консултация.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

alex_gileva
Мнения: 2
Регистриран: 16 фев 2020, 00:18

Re: Почистване или забелване

Мнение от alex_gileva » 18 фев 2020, 18:45

Благодаря Ви за отговора.

Отговори