раздути чревца

Отговори
margibella
Мнения: 1
Регистриран: 05 май 2015, 22:44

раздути чревца

Мнение от margibella » 05 май 2015, 23:11

Здравейте,

При фетална морфология на плода се виждаха раздути чревца , трябваше бебето да се роди и тогава ще се прецени дали ще се наложи оперативна намеса
Раждането настъпи по рано в 8 месец в резултат на нк инфекция , която така и не разбрахме на какво се дължи .Нямаме представа от какво се е получила и дали тя е причината за запушените чревца на новороденето . Бебенцето се роди 2100кг в болница Токуда и на втория ден казаха че трябва да се оперира в Пирогов . Беше прието по спешност и оперирано от д- р Георгиев ( извинете ако има неточност в името , но разказвам случаят от 2 ро лице ) . След доста тежка операция бебенцето лежи в реанимация , развива жълтеничка и нк инфекция причинителят за която откриват на 4 ден след операцията . За съжаление на следващия ден бебенцето умира в резултат на тежката операция или инфекцията .
Може ли да получим точна епикриза на детенцето и да знаем при евнтуална втора бременност дали има риск и какви точно изследвания трябва да направи майката за да се предоврати друг такъв фатален изход при друга бременност .
Моля ви да ме насочите към кои специалисти да се обърнем за изследвания

Благодаря
margibella

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1796
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Re: раздути чревца

Мнение от професор Бранков » 06 май 2015, 17:26

Здравейте,
възможно е вследствие интраутробна инфекция да е възникнал пробив на червата и опасно усложнение - мекониев перитонит. Не се съмнявайте, че д-р Георгиев е направил максималното, което трябва. Но не винаги има благоприятен изход.
Вие във всички случаи ще получите епикриза. По принцип тези усложнения трудно могат да се предвидят. Майката не трябва да изпада в отчаяние - подобни случаи са рядкост. Възможна консултация може да направите с генетична лаборатория - например тази на проф.Кременски в Майчин дом.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори