Чревна инвагинация

◼ Рефлукс ◼ Повръщане при хирургични заболявания
Отговори
jenia
Мнения: 1
Регистриран: 17 фев 2007, 23:41

Чревна инвагинация

Мнение от jenia » 18 фев 2007, 00:07

Здравейте!
Пише Ви една загрижена майка. Имам син на 7 месеца. От две седмици през нощта се събужда от силен плач и сгъва крачетата към коремчето.Когато го взема на ръце усещам, че го боли коремчето.Мъчи се да тръцне и когато го направи се успокоява.След един час процедурата се повтаря.Това го прави само през нощта.През деня отвреме на време си изпъва тялото.Когато прочетох за чрената инвагинация се притесних.Може ли да ми кажете и други симптоми за да знам дали да потърся лекарска помощ.
Всички преписват нощното събуждане на никненето на зъби, защото ни е време.А изпъването на тялото го приемат като игра.С храненето сме добре.Не се наблюдава повръщане, запек или висока температура.Даже мога да кажа, че е едно будно и жизнено дете. Напоследък отказва да яде, но като мине малко време от порядъка на 5-10 минути все едно нищо не е било-яде без проблем.
Надявам се, че ще ми отговорите скоро, за да мога да потърся лекарска помощ навреме.

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1815
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 04 мар 2007, 21:26

Извинете, пропуснал съм Вашия въпрос.
Как се развиват нещата сега?
Инвагинацията може да е преходно състояние, което да дава подобни оплаквания, но това не е за дълго. След това процесът се проявява така, че няма начин да не отидете на лекар, а от там - при детския хирург.
Дано не ви се е наложило, а да е било от зъбките.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори