Да се притеснявам ли ?

◼ Рефлукс ◼ Повръщане при хирургични заболявания
Отговори
natty
Мнения: 1
Регистриран: 16 яну 2007, 11:58

Да се притеснявам ли ?

Мнение от natty » 16 яну 2007, 12:57

Пише ви още една загрижена майка:

Синът ми е на 1г6м,роден е 33 г с.От първия месец започна да регургитира ,а след 2-3 м започна да повръща на фонтан.Апетитът му намаля.На 6 м му предписаха Перитол и мотилиум за 3 сед.Ефектът бе6е временен.Според педиатърката като запо4не с твърдата храна и запо4не да сяда ще се оправи.
Наистина оплакванията отшумяха,останаха само оригванията и то по-рядко.На около 1г се появиха пробле ми с апетита.Пие витамини,ефектът е малък.На 1г 2м спрях да го кърмя и преминах на адаптирано мляко.На година бе 7700(роден е 2030)сега на 1г6м е 8200.Имало е месеци без да наддаде.
От 3-4м запо4на да регургитира по често.Обикновено само оригва и го преглъща.Има периоди на затишие и обостряне.Детето е доста буйно и подвижно.От 2м е на Мотилиум ефект имаше само отначало.Пием Фризовом и май има ефект.Апетита се променя и намалява особено като му никнат зъбите.Консултирах ме се с хирург в Русе и той каза че без изследвания не може да постави диагноза.Според него се касае по скоро за задържане на храна в стомаха -видя му се подут.Каза и да спрем мотилиума,защото няма да помогне неза висимо от състоянието.Според него детето не усвоява храната и затова не наддава.
Съпругът ми смята че се притеснявам излишно.Не сме правили контрастна рентгенография,защото се притесних от облъчването и да не се мъчи детето.Друго изследване не са ни предлагали.
Решихме да изчакаме още малко.
Според вас имам ли причини за притеснения?

Потребителски аватар
професор Бранков
Модератор
Мнения: 1815
Регистриран: 14 юли 2005, 15:00
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от професор Бранков » 26 яну 2007, 15:53

Здравейте,
извинете че съм пропуснал да Ви отговоря.
Вашият проблем е свързан с храносмилателния тракт. Изследването на рентген е първата стъпка към диагнозата. Облъчването е краткотрайно и не е опасно. Резултатът от рентгена може да бъде основание за втори етап - ендоскопско изследване под обща упойка. Това също не е опасно.
Всички тези изследвания ще решат въпроса с диагнозата, докато безразборното даване на лекарства не е за препоръчване.
Ако желаете, елате при нас. Потърсете ме на 952 21 37 около обед.
Място за всяко нещо и всяко нещо на мястото си !

Отговори